23.05.2008 17:23
Haldun Üstünel GS TV'ye Konuştu
Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Üstünel Galatasaray TV’nin sorularını yanıtladı. GS TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Tankaya ve Mustafa Muratoğlu’nun yönettiği “Şampiyonlar Konuşuyor” programına konuk olan Haldun Üstünel bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.
Sayın Haldun Üstünel Galatasaray efsane olacak bir sezonu geride bıraktı öncelikle bu sezonu genel olarak değerlendirir misiniz?
Öncelikle tüm camiamıza hayırlı olsun. Çok inişli çıkışlı bir sezon yaşadık, altı hafta sahamız kapalı kaldı, hocamız ile yaşadığımız problemler, geçirdiğimiz sakatlıklar hakikaten zor bir dönemdi bizim için ama bu zorlu dönemi başarıyla atlattığımızı düşünüyorum. Sonuç bizim hedeflerimizle örtüştü; bizim için öncelikli hedef çifte kupaydı fakat bir tanesinde ummadığımız bir şekilde yarı finalde elendik ama hiç olmazsa hedeflediğimiz kupalardan birine ulaştık ve mutluyuz,bu mutlulukta camia olarak herkesin payı var burada bizleri sevgili başkanımız ön plana çıkartıyor bireyler olarak ama ben bunu kesinlikle kabullenemiyorum; şahsi düşüncem bu şekilde. Florya’da çalışan personelin bekçisinden aşçısına kadar bu başarıda emeği olduğunu düşünüyorum. Benim ne kadar katkım varsa onların da benim kadar emeği olduğunu düşünüyorum o yüzden bu mutluluğu hep beraber yaşamalıyız, bireylere bağlamamalıyız. Bu başarıda en büyük katkı tabiî ki futbolcularımızın ve teknik ekibimizin ama bizler yönetici olarak personelimiz ile birlikte üzerimize düşen her şeyi yaptık.Bu camiayı hep beraber kutlamak gerekiyor.
Sezon başında yeni transferler yapıldı genç bir takım kuruldu böyle bir başarı beklenmiyordu açıkçası ama sizin için sürpriz olmadı bu şampiyonluk herhalde?
Biz çok uzun eleyip sık dokuyarak transfer yaptık hakikaten çok çeşitli ülkelere ziyaretler gerçekleştirdik. Bu bir ekip çalışmasıydı bizler çok inanmıştık yaptığımız transferlere bunun için biz sezon başı hedefimizi koyduk ve adım adım yeni oyuncular takıma ısındı başkanımızın da kriz anlarında aldığı kararlar ile takım çok iyi yönetildi. Hakikaten çok enteresan dönemler geçirdik sezon içinde bu cezalı dönemde takımın motive olması genç oyuncuların ağabeyleri tarafından sahiplenilmesi bu başarının en büyük etkenlerinden olduğuna inanıyorum, zor günler geçirdik ama sonunda mutlu sona ulaştık.
Bir önceki sezon takımın kadrosunda pek yıldız oyuncu yoktu ama bu sezon atılım yapıldı ve iyi oyuncular alındı bunun karşılığında da taraftarlar Store’lara hücum ederek yıldız oyuncuya özlemini gösterdi herhalde?
Galatasaray taraftarı her zaman takımını sahiplenmiştir bizler bu başarıda en büyük payı onlara da çıkarmak istiyoruz. Taraftarlarımızın store’lara hücum etmesi ve takımını sahiplenmesi bizi gerçekten mutlu ediyor. Bizlerde üzerimize düşen görevleri önümüzdeki sezonda yapıp o 2000 yılındaki başarıyı tekrar yakalamak istiyoruz.
Sayın Üstünel sezon içinde sizin de söylediğiniz gibi krizler yaşandı, iyi transferler yapıldı; Lincoln’den yeterince verim alınabildi mi? Birde hocanın son altı hafta takımı bırakması ve takımın şaha kalkması var, bize o dönemleri anlatır mısınız?
Bu altı haftalık dönem kriz haftasından, zafer haftasına dönüştü biz o son dönemece 6 çarpı 3 parolasıyla girmiştik, hakikaten bu parolamız oyuncularımız tarafından yerine getirildi. Bu kriz döneminde başkanımız önderliğinde çok yoğun bir tempoyla takımla iç içe yaşamaya başladık; bizim oluşturduğumuz ortam bazı kesimler tarafından sezon başında sevgisizlik ortamı olarak yorumlanıyordu ama ortaya konan başarı ortada, bizler yöneticiler olarak duygusal günler yaşadık, mesaimizden çok zaman ayırdığımız için zor günler geçirdik. Hocamızın ani olarak ayrılması sonucu önümüzde Gençlerbirliği deplasmanı vardı ve büyük önem taşıyordu şampiyonluk için takımı toparlama görevini başkanımız üstlenmişti, onun yaptığı konuşmalar bizi çok duygulandırıyordu ve çok zor bir deplasmandı. Oyuncularımızın sahada yansıttıkları mücadele sonucu ben de kendimi soyunma odasında buldum motive olmuştuk ve şampiyonluğu orada ilan ettik o karşılaşmada. Oyuncularımızın üzerlerine giydikleri çamurlu formaları biz sezon sonuna kadar saklayacağız dedik ve hepsinin üzerinden çıkarttırdık o formaları ve sandığın içinde saklıyoruz… Özel gecelerimizde o formaları açık arttırma usulü ile satacağız ve kulübümüze ek bir gelir sağlayacağız
Sezon başında takıma beş maçlık seyircisiz oynama cezası verildi bu sizi ürkütüyor muydu?
Şahsım adına bu beni çok üzüyordu. Galatasaray’ın taraftarlarından mahrum olması beni üzüyordu çünkü taraftar takımıyla beraber bir şekilde sezonu geçirmek istiyor ilk beş hafta bu yüzden çok üzüntülü geçti ama ilerleyen haftalarda taraftarların büyük desteği ile takım daha iyi performans göstermeye başladı. Fakat talihsiz sakatlıklar önümüze her hafta çelme taktı hakikaten çok zor günlerdi ve o günleri atlattık.
Ben hakikaten kişilerin üzerinde değil de bu takımın yüreğinde bir ruh olduğuna inanıyorum. Altyapıdan itibaren kazanılan bu ruh Galatasaray’ın temel taşları. O ruhu da yıllardır Galatasaray’da olan oyuncular sahaya yansıttığı sürece tamamen takım ruhu ön plana çıkıyor. Bugün baktığınız zaman takımın içinde yıldız sayılacak pek fazla oyuncu yok ama tamamıyla Metin Oktay ruhu canlandı bu tribünlere de sirayet etti. Avrupa’ya da sirayet etti, Türkiye’nin dört bir yanına sirayet etti. Bu doğan sinerjiden gerçekten mutluluk duyuyoruz.
Hakan Şükür ve Lincoln kadro dışı bırakıldı özellikle Lincoln’ün performansında bir düşüş oldu mu ?
Tabii ki gözle görülen bir performans düşüklüğü yaşadık altıncı haftadan itibaren Lincoln’de; Biraz psikolojik biraz sakatlığa dayalı bir düşüştü bu ama sonradan Lincoln toparlanmasını bildi çok üst seviyede bir oyuncu biraz psikolojik desteğe ihtiyacı olan bir oyuncu böyle yıldız tabir edilen oyuncuların huyuna suyuna gidilmesi gerekiyor. Fakat takımın disiplinine aykırı hareketlere de göz yummamak gerekiyor, kadro dışı bırakılması konusunda hocamızın aldığı karar kendisine göre haklıdır. Burada bir sistem vardı o dönemde ve bu sistemin çiğnenmemesi gerekiyordu bu sebepten dolayı hocamız oyuncularımızı kadro dışı bıraktı. O dönemden sonra Lincoln’u kazanmak bizim için zor oldu. Hakan ise çok çabuk toparlanmasını bildi takımla kaynaşıp bu şampiyonluğun en büyük mimarlarından biri olmayı başardı
Önümüzdeki sezon Lincoln ‘den beklentiniz nedir? Yanına Brezilyalı bir oyuncu alınacak mı?
Yanına Brezilyalı bir oyuncu almak gibi bir düşüncemiz yok. Ama ben Lincoln ‘den önümüzdeki sezon daha üst bir verim alacağımızı düşünüyorum ve takıma çok büyük bir katkısı olacağına inanıyorum. Lincoln Galatasaray’ın en önemli mal varlıklarından biri bizde onun değerini biliyoruz ve onunla birlikte çok büyük başarılara imza atacağız özellikle şampiyonlar liginde
Servet Çetin ve Mehmet Topal’a nasıl bakıyordunuz bu oyunculardan böylesi bir verim alacağınızı düşündünüz mü ?
Açıkça söylemek gerekirse ben Mehmet Topal’a çok inanıyordum; şansı böyleymiş ki Linderoth’un sakatlığından sonra kendisine böyle bir imkan doğdu ve onu çok iyi değerlendirdi. Çok daha fazla başarılı olacağına inanıyorum. Oyunculuğu ve beyefendi kişiliği ile Galatasaray’a çok yakışan bir oyuncu ve bu sene ortaya koyduğu performans beni ve tüm camiayı mutlu etti. Servet’e gelirsek inanılmaz bir özveriyle oynadı müthiş bir performans yakaladı sezon başından sezon sonuna kadar çok sakatlık geçirdi o sakatlıklarla boğuştu takımını yalnız bırakmamak için. Hakikaten bu şampiyonlukta en büyük pay sahibi vermemiz gereken oyunculardan biri olarak görüyorum Servet’i. Kendisinden önümüzde ki sezonda iyi bir performans bekliyoruz
Galatasaray yönetiminin Hakan Şükür ile ilgili planı nedir?
Hakan Galatasaray’da hakikaten bir sembol. Hakan bu takıma çok şeyler verdi, bu takımda ağabeylik adına kaptanlık adına efsane olmuş bir oyuncu. Hakan’ı hepimiz çok seviyoruz o ayrıca taraftar ruhu ön planda olan bir oyuncu, kendisiyle ilgili kararı yönetim kurulunca alacağız ve aldığımız kararı kendisiyle paylaşacağız. Bizler Hakan’ı çok seviyoruz tüm camia seviyor o gönlümüzde taht kurmuş gerçek bir kral.
Arda Turan ile ilgili size bir teklif geldi mi?
Arda hakikaten çok özel yeteneklere sahip bir oyuncu. Benim ona çok özel bir sevgim var; ben Arda’yı Galatasaray kulübünden koparacak bir güç olduğuna inanmıyorum maddi açıdan da söylüyorum bunu kimse Arda’yı bizden koparamaz. Arda altyapıdan yetişmiş, o Galatasaraylılık ruhunu en üst düzeyde taşıyan bir oyuncu. Ben onu bir gün Galatasaray kaptanı olarak görmek istiyorum. Zaten şu anda bize resmi bir teklif de yok. Tabiî ki her futbolcunun gönlünde yatan Premier Lig'dir bu anlamda tabii ki Arda’ya astronomik bir teklif gelirse öncelikle oyuncuyla konuşmamız gerekir. Bu nedenle onun gitmek istiyorum şeklinde bir talebi olursa önünü tıkamayacağız hiçbir zaman.
Sabri’yle ilgili sorunlar olmuştu kadro dışı bırakılmıştı o dönemde siz onun yanındaydınız neler oldu ?
Kendisini çok seviyorum, o çok duygusal ve çok çabuk olaylardan etkilenen bir futbolcu bazı şeyleri içinde fazlasıyla yaşıyor. Herkesin bünyesi yapısı kendine göre farklı ama Sabri de özünde iyi bir Galatasaraylı Sabri bizim için önemli bir değer onunla da ilgili elimize ulaşan resmi bir teklif yok
Sayın Üstünel yeni Federasyon'dan memnun musunuz? Galatasaray aleyhine aldığı kararlar çok tartışıldı…
Bizler tabii ki çok adil bir federasyon kurulduğuna inanıyoruz, bu şekilde başladık yeni döneme. Bizim federasyonla ilişkilerimiz son derece iyi düzeyde ve onlarla bir problemimiz yok ama bizim ve yaklaşık 25 milyon Galatasaray taraftarının, gözlemciler kurulunun yapılanmasıyla ilgili bir tereddüttü var çünkü bu kurumun başında oturan şahısın daha önceden rakibimizin sportif direktörü olan camianın içinde yer alması 25 milyon taraftarımızı son derece rahatsız etmekte. Ama federasyona bakış açımız son derece ılımlı. Bizi rahatsız eden gözlemciler kurulu başkanı, saha kapatma cezasıyla başlayan belki bu süreçte bu algılanmaya başladı daha önce 3 büyük kulüpte yaşanmamış bir saha kapatması oldu; deplasmanda oynadığımız bir maçtı kasetlerden defalarca izledik ne şartlar ile ceza aldığımızı. Bu küfürler yurdun dört bir yanındaki statlarda oluyor, çok kısa süreli olmuştu ama çok çabuk karar verildi diye düşünüyorum ve öyle bir saha kapatmayla karşı karşıya kaldık. Bizleri de çok üzdü ama biz her türlü engeli aşmasını bildik. Önümüzdeki sezon da aşacağız daha ileriki senelerde de aşacağız bu takımda bu ruh olduğu sürece zaten engel tanımayacaktır.
Önümüzdeki sezon teknik direktör kim olacak, yeni oyuncular alınacak mı?
Bizler bu konuda bir ekip çalışması yapıyoruz, gerek teknik direktörümüz olsun gerek oyuncularımız hakkında burada ne zaman bir isim konuşulsa değerleri üst düzeye çıkıyor. Biz bunu yaşamak istemiyoruz. Enteresan isimler ortaya atılıyor, o yüzden biz kendi isimlerimizi kendi bünyemizde saklamak istiyoruz. Ne zaman ki nihai kararı alırız başkanımızla beraber o zaman sizinle paylaşırız ama çalışmalarımız son sürat devam ediyor, bizim listemizde çok değerli hocalar var ve bunlarla görüşmelerimiz sürüyor en kısa zamanda teknik direktör arayışımızı sonuçlandırmak istiyoruz
Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki hedefi ne olacak?
Genç bir takımımız var, yaş ortalamamız 22. Yapacağımız takviyelerle takımı şampiyonlar ligi standardına sokmak istiyoruz. Bizim hedefimiz 2000 yılında yakaladığımız başarıyı tekrar yaşamak. Biz de elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Transfer döneminde yabancılar konusunda çok titiz davranacağız, ani kararlar ile transfer yapmak istemiyoruz ince eleyip sık dokuyacağız. Doğru isimleri takıma kazandırmak istiyoruz ve daha yolun başındayız önümüzdeki 2-3 sene içinde Galatasaray büyük başarılar yakalayacak.
Feldkamp döneminde bazı oyuncular yanlış yerlerde oynatıldılar. Siz neler düşündünüz bir yönetici olarak?
Feldkamp geldiği günden, gittiği güne kadar büyük eleştiriye uğradı; aynı şekilde biz de öyle bu da tabii ki bir kriz ortamı yaratıyor kulüp içinde. Herkes kendine göre futbolu çok iyi bildiğini iddia ediyor, sonuçta bir şampiyonluk var ve bu takımın kurulmasında liderlik etmiş bir antrenör var. Gelişi, gidişi, yaşadığı hastalıklar olsun bakıldığında enteresan olaylar yaşadık ama sonucunda ortaya çıkan bir değer var, unvan var; onun çok büyük katkısı var. Ama burada bu şampiyonlukta hocamızın olduğu kadar bu takımın içinde ki ağabeylik ruh yapısı da çok önemli. Bu kazanılan şampiyonluk Feldkamp’ın takımdan ayrılmasına bağlanıyor, ben buna çok üzülüyorum; sonuçta bu başarıda herkese pay çıkması gerekiyor bu başarıyı bireyler değil camia olarak hepimizin üstlenmesi gerekiyor.
Galatasaray futbol takımı bir de seçim atlattı, o dönemde neler yaşandı?
Biz görev aldığımızda görevimizi son dakikaya kadar layıkıyla yapmak için görevimizin başında durduk beni seçim dönemi hiç ilgilendirmedi. Toplantılar yapıldı seçim öncesi ama biz hiçbirine katılmadık çünkü takım ile özdeşleşmiştik. Benim tekrar yönetime girmek gibi bir niyetim yoktu ama ne zaman ki Sayın Adnan Polat adaylığını açıkladı; beraber çıktık, beraber devam edeceğiz tarzındaki konuşmalar ve görüşmeler sonucu bu göreve devam etme kararı aldık .Ama takımın seçim sürecinden etkilenmemesi gerekiyordu. Bizler de üzerimize düşen görevi yaptık hakikaten seçim dönemi çok zor oluyor, oyuncularla temaslar olsun kiraya verdiğiniz oyuncular dahil temasa geçilmesi, bazıları tarafından onlara ışıklar yakılması olmaması gereken şeyler bunlar. Bir yandan lig mücadelesi veriyorsunuz bir yandan bu tür çalışmalar olduğu kulağınıza geliyor. Ama biz bu dönemi çok güzel atlattık. Beni o dönem en çok üzen olaylardan biri de seçim listesinde Abdürrahim Albayrak’ı istemediğim yönünde haberlerin çıkması oldu. Ben onu çok severim. Hem bir ağabey olarak, hem bu kulübe hizmet etmiş biri olarak benim gönlümde ayrı yeri vardır.Bu karar tamamen başkanımızın aldığı bir karardır bunun bana mal edilmesi beni çok üzüyor.
Taraftarın içinden geldiğiniz biliniyor... Bu nedenle bir çok spekülasyonun da içinde yer aldınız... Fenerbahçe maçında suların atılması size fatura edildi. Liseli- lisesiz ayrımcılığını körükleyen pankartların açılması ve bunun gibi bazı iddilar oluştu. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?
Kulüp yöneticiliği hakikaten şirket yöneticiliğinden çok farklı. Ben bilgi seviyesi çok yüksek olan insanlarla beraber çalışıyorum ve çok mutluluk duyuyorum bundan. Çok şeyler öğrendim ve her gün de öğrenmeye devam ediyorum; ne zaman bir seviyeye geliyorsunuz, göze batıyorsunuz sizi al aşağı etmeyi amaçlayan bir kamuoyu baskısı yaratılıyor. Ama o dönemde gerek başkanımız olsun, gerek yöneticilerimiz olsun bana sahip çıktılar. Zor bir dönemeçti özellikle Fenerbahçe maçında sahaya atılan suları ;uzun yıllar sonucu patlama noktasına gelmiş taraftarın feveranı olarak görüyorum. Bu organize edilmiş bir tepki olarak adlandırıldı ve bize yöneticilere mal edildi ve bu bizi son derece üzdü. Hiçbir Galatasaraylı takımına zarar vermek istemez ama bunlar yaşandı. Benim bazı söylemlerimi o dönemde çarpıtarak liseli kardeşlerim ve ağabeylerime bana karşı bir cephe oluşturmaları istendi. Hakikaten de bu bir şekilde sağlandı. Bunlar benim gözümde bir iki art niyetli kişinin söylemlerimi çarpıtmasından kaynaklandı diye düşünüyorum. Lise ve kültürünün ne demek olduğunu en iyi bilenlerdenim. Bana hakikaten bu değeri kimse öğretmeye kalkışmasın. Benim için çok önemli bir değer. Benim liselilerle aramda sorun olduğu söyleniyor ve problem yaşadığımız iddia ediliyor ki uzun bir süredir devam ediyor bu. Bırakın problemi tam tersi benim lise ve kültürüyle bir bağım var. Bu da beni en çok üzen konu. Galatasaray, lisesinin içinden çıkmış, bugünlere kadar gelmiş bir spor kulübü. Hepimiz kulübün tarihiyle geçmişiyle gurur duyuyoruz. Bu değerlerin ne olduğunu, Ben ki bunu burada ilk kez açıklıyorum , benim amcam Mesut Üstünel ,kendisi Galatasaray Lisesi mezunudur. Hatta lisede Bonzo lakabıyla anılırdı. Lisenin en sevilen ağabeylerinden birisiydi. Galatasaray Lisesi mezunu değerli bir büyüğümüz onun öğretileri ve telkinleriyle büyüdük. Galatasaray Lisesi ve kültürünün ne demek olduğunu bilerek ,biz de Galatasaray bünyesinde hizmet ediyoruz. Bunu da burada açıklamak istedim. Çünkü bu konu çok fazla speküle edilmişti zamanında. Ama bende bazı konularda açıklık getirilmesini düşünüyorum. Ne zaman ki başarılar geliyor bunlar teker teker unutuluyor.
Adınız Faruk Süren başkanla da sık sık anılıyor... Neler yaşandı Süren’le aranızda. Bu konuda neler söylemek istersiniz ?
Faruk Süren başkanlığı zamanında yaşanan zaferler kendisini efsane başkan olarak anılmasını sağladı. Benim kendisiyle olan hiçbir şekilde hiçbir olumsuz yaşanmış bir şey yok. Kendi döneminde şampiyonluk kutlamasında bir kupa töreni vardı, bu dönemde bizim bulunduğumuz taraftar grubu kupanın Ergün Gürsoy’a gitmesini istedi. Sayın Ergün Gürsoy’a gidince kupa ki ne zaman onun elinde havaya kalktı, yan taraftaki bir gruptan tepki geldi. Öyle olunca bizim grup ile o grup arasında atışmalar oldu, sonra kupa Faruk Süren’in elinde havaya kalktı. Bu sefer bizim gruptan tepkiler yükseldi. Bilirsiniz maç atmosferinde bu tarz olaylar yaşanır ama bu konu da tamamen bana mal edildi, ben ceza aldıktan sonra başkanımız Faruk Süren’in ofisine de gidip olayı ona anlattım kendisi de beni anlayışla karşıladı, benim öncelikle Galatasaray’da başkanlık makamına karşı çok büyük bir saygım var, o makama karşı ne küfür edilmesine ne aşağılanmasına hiçbir şekilde göz yumamam. Benim Faruk Süren ile aramda hiçbir hüsumet yoktur ona sevgim saygım sonsuzdur.
Yönetimin taraftarla iç içe bir ilişkisi var, ‘’çıldırın’’ albümü çıktı, tişörtleri çıktı ve çok sattı bunlara yeni ilaveler var mı?
Ben taraftarın içinden geldim ve yaklaşık 30 senedir hiçbir maçı da kaçırmadım ağabey-kardeşlik ilişkisi üst düzeydedir bizde ve taraftarlıktan geldiğim için gurur duyuyorum. Onların ne yaşadığını da çok içten yaşayabiliyorum, bu belki de benim için bir ayrıcalık olarak düşünüyorum. Yeni yönetim ile müthiş bir sinerji yakaladık; takımın sahaya yansıttığı ruh, tribünlere de sirayet etti. Müthiş bir atmosfer yakaladık. Son kombine satışlarında talep patlaması yaşanması bizleri son derece mutlu ediyor, yeni stadımızda müthiş bir talep patlaması ile karşı karşıya geleceğiz bu ruh tekrar kazanıldığı için çok mutluyuz
Yeni sloganlarınız var mı ?
Benim çok sevdiğim bir slogan var, hakikaten “Herkesin gönlünde bir aslan yatar” bunu da kimsenin unutmaması gerekiyor. Benim için çok özel bir anlamı var tabii ki böyle sloganlarımız devam edecek.
Şampiyonluk ile birlikte Galatasaray’ın geleceğini hakkında neler söylemek istersiniz? Aslantepe de bitince…
Müthiş bir gelir kaynağımız olacak öncelikle Galatasaray kulübünün bu borç yapılanmasından kesinlikle kurtulması gerekiyor, bu da tabii ki Galatasaray’ın yeniden yapılanma sürecinde hedeflerinden biri... Ne zaman ki stadımız temelleri kendisini göstermeye başlayacak işte o zaman bizim loca satışımız olsun, kart satışlarımız olsun büyük gelirler elde edeceğiz. Riva ve Florya’nın değerlenmesi bizi Avrupa’nın ilk 10 kulübü arasına sokacak. Hakikaten elinde mal varlıkları var kulübün ama bunları nakde çevirmek değil bunların yanlarına yenilerini eklemeliyiz diye düşünüyorum. Ve gelecekte böyle projelerimizde var.
Peki stadın isim hakkıyla ilgili bir teklif var mı ?
Var tabii ki ama öncelikle stadımızı bitirmeliyiz. Belli bir kıvama geldiğimiz zaman nihai karar başkanımız ve yönetim kurulu tarafından verilecektir. Ama bu konuda da şunu söylemek isterim çok teklif alıyoruz.
Bu şampiyonluğun üzerine konularak devam edilecek mi?
Kesinlikle, biz bunun üzerine koyarak devam edeceğiz. Bazıları bunu sürpriz bir şampiyonluk olarak adlandırdı ama biz başından sonuna kadar inanmıştık .Bu tertemiz alnımızın akı gibi bir şampiyonluk. Çok zorlu bir süreçte büyük emekler verildi. Derbi karşılaşmalar olsun, ligin kritik maçları olsun Galatasaray bileğinin hakkıyla hiçbir engel tanımadan bütün rakiplerini ekarte ederek şampiyon oldu. Tabii ki bu şampiyonluğun arkasına sığınıp kalmayacağız.. Bizler de üzerimize düşen görevi yapacağız ve takımı daha iyi yerlere getireceğiz.
Peki Cevat Güler ile ilgili neler söylemek istersiniz?
Cevat hoca bizim ailenin içinde özdeşleşmiş biri, oyuncularımız, herkes onu çok seviyor ve biz olduğumuz sürece o da bu ailenin içinde olmaya devam edecek.
Haldun Üstünel çok tepkiler aldığı bir yolda yürüdü. Ama yılmadı. Şimdi tebrikleri kabul ediyor. Size göre sizi bu başarıya götüren sır nedir?
Bu bireysel bir başarı değil, tamamen bir ekip çalışmasıydı. Biz bu ekiple yola çıktık bu başarıyı hep beraber elde ettik. Tabii ki tepkiler olacak ama sonuçta herkesin amacı kulübün bir şeyler kazanması için. Bunun üzerinde bir yapılanma ve içinde kulüp yöneticiliği yapılıyor Gün geçtikçe yöneticiliğin zor olduğunu anladık, bizleri alçak gönüllülükle başkanımız hep ön plana çıkardı.Şampiyonlukta bizim hakkımızı fazlasıyla verdi. Ama sevgili başkanımız kupayı en çok Galatasaray kulübünde emeği geçen tüm personele vermesi gerekir. Tabii bununda konuşmalarını yaptı Bu şampiyonlukta katkımız olduysa ne mutlu bize.Başarıya giden yol için kısbaca şunu söylemek isterim “Galatasaray benim için bir yaşam biçimi oldu” Eskiden de böyleydi herhalde bundan sonra da böyle olacak benim için gerçekten bir yaşam biçimi Galatasaray.
Son olarak size medyadan çok talep var ama siz GS TV’ye sezonu değerlendirdiniz. Bununla ilgili olarak ne söylemek istersiniz?
Çok anlamlı bir şampiyonluk elde ettiğimiz yorucu bir sezonu geride bıraktık. Beni medya mensubu bir çok değerli gazeteci ve televizyoncu arkadaşım sağ olsun röportaj için aradı. Hepsine buradan öncelikle teşekkür ediyorum. Ancak bu yoğun trafiğimizde beni de mazur görmelerini kendilerinden rica ediyorum. Sezon bitti ama bizim çalışmalarımız bitmedi. Bizler Galatasaray TV ve internet aracılığıyla tüm spor kamuoyuna yaşadıklarımızı ve görüşlerimizi paylaşarak kendilerini bilgilendirdim. Bu konuda da beni anlayışla karşılayacaklarını umuyorum. Hepsine teşekkür ediyorum ama benim önceliğim her zaman Galatasaray TV oldu böyle bir söyleşiyi Galatasaray Tv ile paylaşmayı tercih ettim. Ayrıca sezon boyunca bize göstermiş oldukları destekten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.
DİĞER HABERLER
» Haldun Üstünel: "Kupaların Ardı Arkası Kesilmeyecek" (19.08.2008 17:51)
» Alparslan Erdem: “Kalıcı Olmak İstiyorum” (03.08.2008 13:22)
» De Sanctis: “Avrupa’nın Güçlü Bir Takımındayım” (03.08.2008 13:17)
» Nezih Ali Boloğlu ve Cevat Güler’den Açıklamalar (28.07.2008 19:13)
» Meira: "Artık Galatasaray İçin Savaşacağım" (28.07.2008 18:01)
» Michael Skibbe: "Çok İyi Bir Takım Kurduk" (26.07.2008 14:09)
» Fernando Meira: "Şehrin Güzelliği Önemli Değil" (25.07.2008 16:24)
» Barış Özbek: “Hep Birlikte Kenetlenmeliyiz” (24.07.2008 15:45)
» Ümit Karan: "Gençlikten Galatasaray Taraftarıyım" (24.07.2008 15:31)
» Lincoln: “Galatasaray Taraftarını Sözcüklerle Anlatamam” (21.07.2008 12:15)
» Arda Turan: “Önemli Olan Takım Olabilmektir” (18.07.2008 17:29)
» Mehmet Topal: "Galatasaray Benim Ailem" (18.07.2008 15:00)
» Servet Çetin GS TV’ye Konuştu (17.07.2008 17:18)
» Murat Özyer GSTV'ye Konuştu (17.07.2008 15:50)
» Emre Aşık GSTV'ye Konuştu (17.07.2008 15:31)
» Ayhan Akman: “Taraftarın Beklentisini Karşılayacağız” (16.07.2008 17:11)
» Sabri Sarıoğlu Galatasaray TV'ye Konuştu (16.07.2008 15:55)
» Volkan Yaman: “Hedefimiz Avrupa’da da Başarı (15.07.2008 18:19)
» Linderoth Galatasaray TV'ye Konuştu (15.07.2008 16:04)
» Aydın Yılmaz: “Hedefim Kalıcı Olmak” (14.07.2008 01:39)
» DİĞER HABERLERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ.