Galatasaray Spor Kulübü'nün 103. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri bugün kurucumuz Ali Sami Yen Bey’in Feriköy Mezarlığı’nda bulunan kabrinin ziyareti ile başladı. Kutlama programına Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Galatasaray Spor Kulübü 2. Başkanı Mehmet Helvacı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Galatasaray kongre üyeleri ile Galatasaraylı sporcular katıldı.
Kurucumuz Ali Sami Yen Bey’in kabri başında bir dakikalık saygı duruşu yapılması ile başlayan tören, daha sonra okunan dua ile son buldu.
2. Başkan Mehmet Helvacı yaptığı açıklamada, Ali Sami Yen Bey’in kabrine yaptıkları bu ziyaretle 103. kuruluş yıldönümü etkinliklerini de başlattıklarını belirtti. Bugünkü ziyaretlerinin Ali Sami Yen Bey’e bir şükran ifadesi olduğunu da söyleyen Mehmet Helvacı, “Ali Sami Yen Bey, Galatasaray’ı büyütmek ve dünyaya tanıtmak yolunda ilk adımı attı. Galatasaray onun yarattığı bir eserdir. Ve bizde onu anarak 103. kuruluş yıldönümü etkinliklerini başlatıyoruz” dedi.