10 Mayıs 2015 Pazar 12:02

Ligde 13. Kez Şampiyonuz

Ligde 13. Kez Şampiyonuz

Galatasaray Odeabank ligde 2014-15 sezonunu şampiyon tamamlamasıyla birlikte 1980-81 sezonunda başlayan Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ndeki 13. şampiyonluğuna erişti ve en çok şampiyon olan takım unvanını da korudu.

Normal sezonu lider bitiren ve playofflarda ev sahibi avantajını elde eden takımımız çeyrek finalde Edirnespor'u 2-0, yarı finalde Adana ASKİ'yi' 3-0 ile elemiş ve finalde AGÜ'yü 3-1 geçerek 17 sene aradan sonra üst üste iki sezon şampiyonluk elde etti.

1987-88 sezonunda ilk şampiyonluğunu kazanan takımımız 1989-90 sezonundan 1997-98 sezonu sonuna kadar olan süreçte üst üste 9 kez şampiyon olarak kırılması güç bir rekora imza attı. 1999-00 sezonunda daşampiyonluk gören takımımız 14 senelik aranın ardından geçtiğimiz sezon mutlu sona erişmişti. 2013-14 sezonu şampiyonluğunu Fenerbahçe'nin elinden alan takımımız 9 sene üst üste şampiyon olma rekorunun kırılmasına da izin vermemişti. Takımımız bu sezonla birlikte arka arkaya iki sezon şampiyon olma başarısı elde etti. Galatasaray üst üste iki şampiyonluğa son olarak 1996-97, 1997-98 sezonlarında ulaşmıştı. Ekrem Memnun yönetiminde 17 sene önce şampiyon olan kadromuzda kaptan Derya Özyer, Arzu Bildirir, Aycan Yeniley, Handan Özbek, Betül Zindan, Çelen Kılınç, Didem Akın, Filiz Yükrük, Gülizar Kalçalar, Jennifer Gillom, Linda Burgess, Nihan Anaz, Sophia Witherspoon, Zehra Karakurt bulunmaktaydı.

Son yıllarda önemli yatırımlar yapan, iki kez üst üste Eurocup finali oynayan ve ligde de sürekli yükselen ve tarihinde ilk kez TKBL finaline çıkan AGÜ'nün şampiyonluğu bulunmazken ilk şampiyonluğunu 1998-99'da kazanan Fenerbahçe, 2005-06 sezonundan 2012-13 sezonuna kadar üst üste sekiz kez mutlu sona ulaşıp toplamda 11 kez şampiyon oldu ve Galatasaray'ın ardında kaldı. İlk şampiyonluğunu 1983-84 sezonunda elde eden Beşiktaş son olarak 2004-05'te şampiyonluk sevinci yaşadı ve toplamda 3 şampiyonluk kazandı. Basketbolun köklü kulüplerinden Botaş'ın 2 ve İÜSBK'nın 1 şampiyonluğu bulunurken ODTÜ 3 kez ve MTA 2 kez şampiyon oldu.

Ülke sporuna pek çok farklı branşta öncülük etme görevini her zaman yerine getirmiş olan Galatasaray kadın basketbolunda da Türkiye'nin en başarılı takımı olma unvanını koruyor. 13 TKBL şampiyonluğu, 11 Türkiye Kupası, 8 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 FIBA Euroleague Women ve 1 FIBA Eurocup olmak üzere toplam 34 kupası bulunan takımımız en yakın rakibi Fenerbahçe'nin (31 = 11 TKBL, 10 Türkiye Kupası, 10 Cumhurbaşkanlığı Kupası) önünde yer alıyor.