14 Mayıs 2011 Cumartesi 10:29

Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Yapıldı

Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Seçim Genel Kurul Toplantısı 14 Mayıs Cumartesi günüGalatasaray Lisesi yapıldı. Genel Kurul sonucunda, Galatasaray Spor Kulübü'nün 34'üncü başkanı belli oldu. Başkan adaylarından Turgay Kıran ve Mehmet Helvacı’ya Olağanüstü Genel Kurul'da büyük bir üstünlük kuran Ünal Aysal, Galatasaray'ın yeni başkanı oldu.

Genel Kurul'un akışı ise şu şekildeydi:

Genel Kurul, Yönetim Kurulu Üyesi Taner Aşkın'ın konuşması ile açıldı. Taner Aşkın, Başkan Adnan Polat'ın yaşadığı rahatsızlık nedeni ile katılamadığını belirtti. Taner Aşkın başkan adaylarının ortak bir önerge ile Kongre Divan Başkanlığı için İrfan Aktar'ı önerdiğini ifade ederek İrfan Aktar'ın divan başkanlığını oylamaya sundu. İrfan Aktar yapılan oylama sonucunda oybirliği ile Kongre Divan Başkanlığına seçildi.

Daha sonra Prof. Dr. Yüksel Dinkel ve Aykut Ergil Başkan Vekili; Ahmet Şenkal, Mehmet Bilen, Selim Selimoğlu ve Metin Ünlü ise oybirliği ile yazman olarak seçildi.

Kongrede sandık kurullarının üyelerinin oylamasına geçildi. Sandık kurulları da oylama sonucunda belirlendikten sonra İrfan Aktar tarafından başkan adaylarının gözlemcilik görevi için sundukları isimler açıklandı.

Sandık kurulları, oy kullanılacak 24 adet şeffaf sandığı alarak sınıflara dağıldı ve seçim başladı.

Ardından Başkan Adayları Mehmet Helvacı, Turgay Kıran, Ünal Aysal yaptıkları konuşmalarla genel kurula hitap etti. Konuşmaların ardından kongre başkanı İrfan Aktar seçim prosedürü ile ilgili üyelere bilgi verdi.

Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Seçim Genel Kurulunda oy verme işlemleri 10.00 - 15.00 saatleri arasında yapıldı. Seçimde Mehmet Helvacı için Kırmızı, Turgay Kıran için Gri, Ünal Aysal içinse Sarı oy pusulası kullanıldı.

Genel kurulda oy verme işlemi saat 15.00 itibari ile sona erdi. Sandıklar, kongre divan başkanlığına teslim edildi. Kongre Başkanı İrfan Aktar tarafından yapılan açıklamaya göre seçime tahmini katılımın 4017 olduğu belirtildi.

Oy verme süresinin dolmasının ardından, oy sayım işlemine geçildi. Saat 15.15'te başlayan oy sayım işlemi yaklaşık beş saat sürdü. Sayım işlemi biten sandıkların sonucu kongre divanı tarafından üyelere duyuruldu. Ünal Aysal'ın 15. sandığın sayımının ardından Galatasaray Spor Kulübü'nün 34. Başkanı olduğu kesinleşti.

Tüm sandıkların sayım işleminin tamamlanmasının ardından, Kongre Divan Başkanı İrfan Aktar tarafından seçim sonuçları ve Ünal Aysal'ın Galatasaray Spor Kulübü'nün yeni başkanı olduğu üyelere duyuruldu. Toplantıda son olarak Ünal Aysal, kongre üyelerine bir teşekkür konuşması yaptı.

Sandık sonuçları: