25 Mayıs 2014 Pazar 15:23
Genç Erkekler Türkiye Şampiyonasını Üçüncü Tamamladık

Galatasaray Genç Erkek Basketbol Takımı, Konya'da düzenlenen Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası altıncı gününde Büyük Salon'da Maliye Milli Piyango'yu 61-100'lük skorla mağlup ederek Türkiye Üçüncüsü oldu.
Takımımız Ege Arar 36 sayı 26 ribaund ile olağanüstü bir maç çıkarırken Göktürk Gökalp Ural da 14 sayı 15 asist ile double double yaptı. Mehmet Ata Evren 11 sayı 4 ribaund 4 asist ve Yunus Temizer 10 sayı 7 ribaund ile oynadı.
Üç maçta üç galibiyet ile D Grubu'nu lider bitiren takımımız çeyrek finalde Turgut Özal Üniv. ile eşleşmiş ve rakibini 50-81 ile geçmişti. Galatasaray yarı finalde ise MG'ye 71-63 kaybedip finale kalamamıştı.
6 maç sonunda Ege Arar 16 sayı 17 ribaund ort. yakalarken Göktürk Gökalp Ural de 15 sayı 6,6 ribaund 7,1 asist ile oynadı. Lazgin Emre Özkanlı 8,8 sayı 5,3 ribaund, Mehmet Ata Evren 9 sayı 3,5 asist ve Yunus Temizer 5,8 sayı 7,5 ribaund üretti.
Oyuncularımızdan Göktürk G. Ural turnuvanın asist kralı olup en iyi forvet seçilirken Ege Arar da en iyi pivot ödülüne layık görüldü.
Genç Erkekler Türkiye Şampiyonasının altıncı gününde alınan sonuçlar, oluşan sıralama ve bireysel ödüller şöyle:
Darüşşafaka Doğuş 77-98 Turgut Özal Üniv.
Bandırma Kırmızı 74-70 Fenerbahçe
Maliye Milli Piyango 61-100 Galatasaray
Pertevniyal 76-70 MG
En Değerli Oyuncu: Furkan Korkmaz (Pertevniyal)
En İyi Guard: Tanalp Şengün (9 Eylül Gençlik)
En İyi Pivot: Ege Arar (Galatasaray)
En İyi Forvet: Göktürk Ural (Galatasaray)
Sayı Kralı: Oğulcan Baykan (Pertevniyal)
Ribaunt Kralı: Hüseyn Emir Nuriler (SOCAR)
Asist Kralı: Göktürk Ural (Galatasaray)
2014 Türkiye Şampiyonası Sıralaması
1. Pertevniyal
2. MG
3. Galatasaray
4. Maliye Milli Piyango
5. Bandırma Kırmızı
6. Fenerbahçe Ülker
7. Turgut Özal Üniv.
8. Darüşşafaka
9. Yeşilyurt
10. Pınar Karşıyaka
11. Çankaya Üniv.
12. Socar Petkim
13. Final Gençlik
14. Trabzonspor Basketbol
15. Manisa Vestel
16. İzmir BŞB.