25 Ekim 2021 Pazartesi 21:22

PAOK 81-74 Galatasaray Nef

PAOK 81-74 Galatasaray Nef

Galatasaray Nef, FIBA Şampiyonlar Ligi E Grubu’ndaki üçüncü karşılaşmasında PAOK ile mücadele etti. Selanik’teki PAOK Sports Arena’da oynanan maçı kazanan taraf 81-74’lük skorla PAOK oldu.

Takımımız maça Dee Bost, Melo Trimble, DeVaughn Akoon-Purcell, Kerry Blackshear ve Ege Arar beşiyle başladı. Üç basketbolcumuzun çift haneli sayı ürettiği müsabakada Akoon-Purcell 21 sayı, 7 ribauntluk performansıyla öne çıktı. Kerry Blackshear 18 sayı ve 7 ribauntluk katkı verdi. Dee Bost ise 11 sayı, 4 ribaunt ve 7 asistle maçı tamamladı. 

Rakibin 5-0’lık serisine, Blackshear ve Dee Bost’un sayılarıyla 15-0’lık mükemmel seriyle karşılık verince rakip takım mola almak zorunda kaldı. Moladan da sayılarla dönen taraf Galatasaray Nef oldu. Blackshear’in 10 sayılık mükemmel performansıyla tamamladığımız periyotta potamızda 12 sayı gördük ve çeyreği 24-12 önde tamamladık. 

PAOK ikinci periyodun ilk yarı dilimlik bölümünde 12-4’lik seriyle farkı tek hanelere indirdi ve molaya gittik. Rakip takım 4 dakika kala farkı 2’ye kadar indirse de sayısal üstünlüğümüzü koruduk. Kamperidis’in bir dakika kala kaydettiği üçlükle fark bire indi: 33-34. Son hücumda Akoon Purcell’in sayısıyla ilk yarıyı 36-33 önde geçtik.

İkinci yarıya PAOK 6-0’lık seriyle başladı. Hücum ritmimizi kazanmaya çalıştığımız periyot başında Akoon Purcell ve Blackshear’in sayılarıyla skoru dengeye getirdik: 39-39. Rakibin çeyrek ortasında 15-5 üstünlüğünün ardından 7-0’lık bir seri ile oyunu tekrar dengeye getirdik: 48-48. Son hücumumuzda Dee Bost çizgiye giderek hata yapmadı ve son çeyreğe 55-53 PAOK üstünlüğüyle gidildi.  

Karşılıklı sayılarla başlayan son çeyreğin ilk 3 dakikalık bölümünde 9-5 üstünlük elde ederek Akoon Purcell’in mükemmel tip smacıyla öne geçtik: 60-62. PAOK üst üste iki üçlükle 6-0’lık seri yakalayarak tekrar üstünlüğü eline aldı: 66-62. Rakip takım üst üste faul isabetleriyle farkı 7’ye çıkardığı anda Melo devreye girdi ve 5-0’lık seriyle skoru 2 dakika kala 73-71 yaptık; ancak rakip takım son bölümü yüzdeli oynayarak maçı 81-74 kazandı.

Galatasaray Nef, bu maçın ardından ligde hafta sonu oynayacağı Frutti Extra Bursaspor karşılaşmasına hazırlanacak.

1.P: 12-24
2.P: 21-12 (36-33)
3.P: 22-17 (55-53)
4.P: 26-21