17 Nisan 2016 Pazar 22:16
Abdullah Gül Üniversitesi 84–79 Galatasaray

Galatasaray Kadın Basketbol Takımımız, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off Çeyrek Final serisi üçüncü ve son maçında Abdullah Gül Üniversitesi ile karşı karşıya geldi. Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmadan uzatma devresi sonunda 84-79 mağlup ayrılan Galatasaray, seride 2-1 geri düşerek Play-Offlar’a veda etti.
Galatasaray maça Işıl Alben – Nuria Martinez – Jelena Dubljevic – Bahar Çağlar – Ann Wauters beşiyle başladı. Ev sahibi Abdullah Gül Üniversitesi ise Pınar Demirok – Chelsea Nichelle Gray – Zoi Dimitrakou – Mirna Mazic – Lara Sanders beşiyle parkedeydi. Abdullah Gül Üniversitesi maça 8-0’la iyi bir başlangıç yaparken Ekrem Memnun 07.18’de molayı aldı. Molanın ardından Ann Wauters’ın 5 sayısıyla durum 8-5’e geldi. Kayseri temsilcisi kısa oyuncularıyla dış atışlarda iyi yüzdeyle hücum ederken, Sarı-Kırmızılılar ilk üçlüğünü Işıl Alben ile altı buçuk dakikada buldu (15-8). Kalan sürede tempoda bir düşme olmadı ve karşılıklı basketlerle ilk çeyrek 19-13 Abdullah Gül Üniversitesi lehine tamamlandı.
Işıl Alben – Jelena Dubljevic ikilisinin basketleriyle ikinci çeyreğe iyi başlayan taraf Galatasaray oldu (19-15). İki buçuk dakikada savunmasını sertleştiren Sarı-Kırmızılılar, Işıl Alben’in orta mesafeli basketiyle skoru 21-21’e getirdi ve Abdullah Gül Üniversitesi’ne molayı aldırdı. Mola dönüşünde Ekrem Memnun’un öğrencilerinin etkili oyunu sürünce AGÜ Spor koçu Ayhan Avcı bir mola daha istedi (21-25). Molanın ardından ekipler kolay hücum ederek skor üretmeyi başardı. Başa baş mücadeleye sahne olan ilk yarı 37-36 Abdullah Gül Üniversitesi lehine bitti.
Ev sahibi ekibi, üçüncü çeyreğe 11-4’lük seriyle başladı. Bu bölüme kadar hücum temposunu arttıran ve savunmasını da sıklaştıran Ayhan Avcı’nın öğrencileri farkı açmayı başardı (48-40). Sarı-Kırmızılılar ise Ann Wauters – Jelena Dubljevic ikilisiyle dört dakikada farkı dört sayıya indirdi. Bu dakikalarda gelen karşılıklı basketlerle çeyrekte bitime 02.47 kala fark bir sayıya indi. Önce Ann Wauters’ın turnikesi Galatasaray’ı öne geçirirken Nuria Martinez’in üçlüğü de farkı açtı (52-56). AGÜ Spor kalan sürede hücumda kolay sayılar bulsa da üçüncü çeyrek 57-58 Galatasaray’ın üstünlüğüyle geçildi.
Dördüncü çeyrek başa baş mücadeleye sahne oldu. İki ekip de iyi hücum ederken savunma sertliklerini arttırdı. 32. dakikada 62-62’lik skor ile yeniden oyuna denge geldi. Bu bölümün ardından AGÜ Spor Janel McCarville – Pınar Demirok ikilisiyle bitime üç dakika kala farkı beş sayıya çıkardı (72-67). Galatasaray’da Jelena Dubljevic bu bölümde sahneye çıkan isim oldu. Önce turnike basketle farkı üç sayıya indirdi, ardından bitime 55 saniye kala bulduğu kritik üçlükle skora 74-74 dengeyi getirdi. Kalan süre karşılıklı basketlerle geçildi ve 76-76’lık skorla maç uzatmaya taşındı.
Beşinci çeyrekte Ekrem Memnun’un öğrencileri skor üretmekte oldukça zorlandı. Ev sahibi ekibi Zoi Dimitrakou’nun etkili oyunuyla çeyrekteki ilk sayılarını bulurken, yanıt Ann Wauters ile geldi (78-77). Dört dakikada iki ekip de skor üretmekte zorluk yaşarken Kayseri temsilcisinde Zoi Dimitrakou tekrar sahneye çıkarak basketi kaydedince Ekrem Memnun bitime 53 saniye kala molasına başvurdu (80-77). Kalan bölümlerde Sarı-Kırmızılılar skorda geri dönüş yapamadı ve mücadeleden 84-79 mağlup ayrılarak Play-Offlar’a çeyrek final turunda veda etti.
İSTATİSTİKLER
ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ
Pınar Demirok 8 sayı,
Lucie Melek Bouthors 7 sayı – 2 ribaund,
Chelsea Nichelle Gray 31 sayı – 3 ribaund – 4 asist,
Lara Sanders 8 sayı – 10 ribaund – 1 asist,
Zoi Dimitrakou 16 sayı – 4 ribaund – 5 asist,
Mirna Mazic 2 sayı – 6 ribaund – 2 asist,
Janel McCarville 12 sayı – 3 ribaund – 6 asist
GALATASARAY
Nuria Martinez 7 sayı – 3 ribaund – 1 asist,
Ann Wauters 17 sayı – 4 ribaund – 2 asist,
Ayşegül Günay 4 sayı – 1 asist,
Cansu Köksal 2 ribaund,
Işıl Alben 21 sayı – 7 ribaund – 6 asist,
Petra Kulichova 3 sayı – 2 ribaund,
Jelena Dubljevic 27 sayı – 5 ribaund,
Bahar Çağlar 6 ribaund – 3 asist