13 Nisan 2026 Pazartesi 17:39
EuroLeague Women Final Six öncesi medya günü düzenlendi

Galatasaray Çağdaş Faktoring Kadın Basketbol Takımımız, İspanya'nın Zaragoza şehrinde yapılacak EuroLeague Women Final Six organizasyonu öncesinde medya gününde basın mensupları ile bir araya geldi.
Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte sporcularımız ile teknik ve idari kadromuz hazır bulundu.
Başantrenörümüz Fırat Okul'un açıklamaları şöyle:
"Değerli basın mensupları buraya geldiğiniz için teşekkür ederiz. Kadın basketboluna ilginin yoğun olması, izlenebilir olması sizler sayesinde. Bizi mutlu ettiniz. Kadınlar Euroleague ilk planda bizim için en önemli hedeflerden biriydi sezon başında. Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu diyebiliriz. Tabii ki burada Final Six'te yer almak bizim için çok değerliydi. Uzun zamandır bunun için ciddi anlamda çalışmalar yapıldı. istediğimiz hedeflere ulaştık. Hatta Final-Four'a kalma fırsatını yakaladık. Yarı finaldeki rakibimizi bekleyerek Zaragoza'ya seyahat edeceğiz. Bizim için sezon başından beri her şey pozitif anlamda iyi gitti. İyi bir kadro oluşturduk. Tabii ki bildiğiniz üzere bu kadroyu oluşturmak kolay değil. Şu andaki konjonktürde iyi oyuncuları getirip onları uyumlu bir halde istediğiniz hedefe götürmek çok kolay değil. Hem maddi hem manevi iyi bir orgazniasyon olması gerekiyor. Buna ulaşmış durumdayız. En büyük hedefimiz Landes-Zaragoza eşleşmesinde rakibimizi bekleyip yarı finali geçmek ve finale kalmak. Her şey kaliteli ve yoğun bir şekilde ilerliyor. Tabii ki önemli eksiklerimiz var. Bu süreçte oyuncularımız ellerinden en iyisini sergiliyorlar. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonrasında da elimizden gelen her şeyi yapmayı planlıyoruz.
İçeride ve dışarıda Prag karşısında yenildik ama hedeflerimiz doğrultusunda zor maçları Girona, Tango-Bourges maçlarını geçerek grubu birinci bitirme fırsatını yaşadık. Devamında Landes ile eşleştik. Bir bakıma bizim için avantaj. Çeyrek finalde iki takım da bize yabancı olabilirdi. Çeyrek finaldekilerin bir tanesi ile oynadığımız için ne ile karşılaşabileceğimizi biliyoruz. Ev sahibi Zaragoza büyük bir avantaja sahip. 3 yıldır organizasyon Zaragoza'da yapılıyor. Yüzde 51 olarak herkes Zaragoza'yı favori görüyor ama Landes de ters takım. Biz de bunu yaşadık. Maçları kazanmak için ciddi efor sarf eden bir takım. Her ikisine de hazırız. Ev sahibi avanatajından ötürü rakibimiz Zaragoza olacakmış gibi bekliyorum.
Bir arada olmak kadın basketbolunda çok değerli. Saha içinde rakibin kim olduğuna bakmaksızın eforu en üst seviyeye koyduğumuz zaman finali kazanmamak için hiçbir sebep yok. Bazen terazide dengesizlikler olabiliyor. Daha önce bunları çok kez başardık. Farklı takımlar favori gözükürken, bizim şampiyonlukla tamamladığımız anlar var. Oyunculara bunları hatırlatıyoruz. Bizim için birlik olmak, sahada tüm gücümüzle olmak değerli. Çok büyük motivasyon cümleleri kurmaktansa, herkesin bireysel olarak elinden gelenin en iyisini yapacağını düşünüyoruz."
Takım İdari Menajerimiz Melahat Aydın'ın görüşleri ise şu şekilde:
"Değerli basın mensupları hepiniz hoş gelidiniz. Kadın basketboluna değer kattınız. 2014 senesinde Türkiye'ye bu kupayı getiren ilk takımız. Bugün de yıl dönümü. Umarım bir yıl dönümü daha kutlarız. Takım olarak hazırız. 15'inde yola çıkacağız. Rakiplerimizi izleyeceğiz. Final-Four'dayız şu anda. İnşallah şampiyon olmak isitiyoruz. Uzun bir seneydi. Kupa ile de taçlandırıp son noktayı koymak isitiyoruz. Sporcularımız, teknik ekibimiz, yönetimimiz herkes hazır. Yönetimimize de tekrar teşekkür ediyoruz. Onların destekleriyle buralara kadar geldik. Taraftarımıza ve camiamız bir kupa daha kazandırmak istiyoruz."
Takım kaptanımız Ayşe Cora Yamaner ise şunları söyledi:
"Ayağım alçıda. Üç haftayı tamamladıktan sonra fizik tedaviye başlayacağım. Final-Four'da bu yüzden yer alamayacağım. Takımdaki bütün arkadaşlarım milli takım oyuncusu. Gencinden tecrübelisine daha önce buraları gören ya da görmeyen var ama hepsi milli takım seviyesinde oyuncular. Sezon başında geniş kadro kurmanın bir nedeni var o nedenler de böyle günler için oluyor. Oynayacağımız iki maç var. Günlük ve anlık performanslara dayanıyor. Sakatlıklara rağmen iyi işler başaracağımızı düşünüyorum. Kupayı alma adına takım olarak hazır olduğumuzu düşünüyorum. Umarız sezonun en iyi iki maçını alıp kupayı kazanabiliriz."
Dün gibi hatırlıyorum şampiyonluğu... Takımın en küçüğüydüm. Bugün takımın kaptanıyım. O zamanı düşündüğümde sezonun en iyi iki-üç maçını oynamıştık. Türkiye finalinde de aynı performansımız devam etmişti. Rus takımları da vardı. Çok keyifli ve güzel basketbol oynamıştık. o kadroda olmak benim için müthiş tecrübeydi ve bunu şimdi takım arkadaşlarıma aktarmaya çalışıyorum. Şansımızın Final-Four'da yüksek olduğunu düşünüyorum. Umuyorum ki kupayla döneceğiz."
Medya günü etkinliğinin tamamını ve oyuncularımızın açıklamalarını izlemek için TIKLAYINIZ!