2 Aralık 2015 Çarşamba 23:25

Galatasaray 61-59 Perfumerias Avenida

Galatasaray 61-59 Perfumerias Avenida

Galatasaray, Euroleague Women A Grubu altıncı maçında Perfumerias Avenida ile karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi 61-59’luk skorla Galatasaray kazandı.

Galatasaray karşılaşmaya Nuria Martinez - Jewell Loyd - Jelena Dubljevic - Lynetta Kizer - Nevriye Yılmaz beşiyle çıktı. Konuk ekip Perfumerias Avenida ise Silvia Dominguez - Jacqueline Gemelos - Vanessa Gidden - Gabriela Marginean - Astou Ndour beşiyle parkeye çıktı. Galatasaray'ın ilk sayıları Jewell Loyd'un üçlüğüyle geldi. İki dakikada Jewell Loyd'un basket faulüyle skor 8-2 oldu. Jewell Loyd beş dakikada sekizinci sayısını kaydederken, skoru da 10-6'ya getirdi. Nuria Martinez, pota altından basket faul çıkararak Perfumerias Avenida koçu Alberto Miranda'ya molayı aldırdı. Bu bölümde skorda 15-6 Galatasaray üstünlüğü vardı. Perfumerias Avenida, kalan bölümlerde üst üste iki basket çıkardı ve ilk çeyrek 16-10 Galatasaray lehine tamamlandı.

İkinci çeyreğe tutuk başlayan Sarı-Kırmızılılar, üç buçuk dakikada 2 sayı üretebildi. Perfumerias Avenida ise Astour Ndour ve Leonor Rodriguez ile skoru 19-14'e getirdi. Ekrem Memnun bu bölümde molasına başvurdu. Moladan etkili dönen taraf Perfumerias Avenida oldu. Beş dakika geride kalırken skorda 19-19 eşitlik vardı. Konuk ekip savunmada boyalı alanı iyi kapatarak Galatasaray'a kolay sayı şansı tanımadı. Çeyreğin tamamlanmasına 1.15 kala Perfumerias Avenida 27-23 öne geçti ve Ekrem Memnun, molasına başvurdu. Mola dönüşünde bir basket daha çıkaran İspanya temsilcisi, ikinci çeyreği 29-23 önde tamamladı.

Takımlar soyunma odasından karşılıklı basketlerle döndü. Üç buçuk dakika geride kaldığında Jelena Dubljevic - Lynetta Kizer ikilisiyle fark 2 sayıya kadar indi. Lynetta Kizer ise 10. sayısına ulaştı. Perfumerias Avenida, pota altında savunmada uyguladığı baskıyı devam ettirdi. Karşılaşmanın 28. dakikasında Jewell Loyd, hücumda direksiyona geçti. Arka arkaya iki hücumdan sayı çıkararak farkı 1 sayıya getiren Loyd, aynı zamanda 10. sayısına da ulaştı. Konuk ekip bu bölümde tempoyu düşürmek istese de, Jewell Loyd bir üçlük isabeti bularak rakibin farkı açmasına izin vermedi. Son bölümler karşılıklı basketlerle geçildi ve final periyoduna 42-46 Perfumerias Avenida üstünlüğüyle girildi.

Son çeyreğe iyi başlayan taraf Perfumerias Avenida oldu. İspanya temsilcisi, hücumda üst üste iki basket çıkararak skoru 42-50'ye getirdi. Işıl Alben'in çizgideki sayıları fark 4 sayıya indirdi. Bitime beş dakika kala konuk ekip skoru 49-58'e taşıdı. Karşılaşmada 35 dakika tamamlanırken seyircisinin de desteğini arkasına alan Ekrem Memnun'un öğrencileri, skoru 54-58'e getirdi. Savunmasını iyice sertleştiren Sarı-Kırmızılılar, arka arkaya serbest atış çizgisinden isabetler bularak farkı 2 sayıya kadar indirdi. Bitime bir buçuk dakika kala turnike isabeti bulan Jewell Loyd, skoru 59-59'da eşitledi. Maçın son dakikaları büyük bir çekişmeye sahne oldu. Üst üste iki hücumdan yararlanamayan taraf Perfumeria Avenida olurken, Galatasaray ise serbest atış çizgisinde 2/2 atarak karşılaşmayı 61-59 kazandı.

BASIN TOPLANTISI

Ekrem Memnun: Maça çok iyi başladık ancak rakibimiz etkili bir geri dönüş yaptı. Son bölümde 9 sayı geriden gelip maçı kazanmasını bildik. Son günlerde yaşadığımız olaylardan maalesef ki etkilendik. Zor bir maçtan iyi bir galibiyet elde ettik. Kazandığımız için çok mutluyuz.

Nuria Martinez: Gerçekten çok zor bir maçtı. Bence ikinci yarı iyi savaştık ve sonunda güzel bir galibiyet aldık.

İSTATİSTİKLER

GALATASARAY

Nuria Martinez 8 sayı - 2 ribaund - 3 asist,

Işıl Alben 2 sayı - 2 ribaund - 3 asist,

Nevriye Yılmaz 7 sayı - 7 ribaund - 4 asist,

Lynetta Kizer 10 sayı - 7 ribaund,

Petra Kulichova 4 ribaund,

Jelena Dubljevic 4 sayı - 4 ribaund - 1 asist,

Jewell Loyd 21 sayı - 5 ribaund - 2 asist,

Bahar Çağlar 9 sayı - 3 ribaund

PERFUMERIAS AVENIDA

Leonor Rodriguez 4 sayı - 1 asist,

Silvia Dominguez 7 sayı - 2 ribaund - 3 asist,

Kristine Vitola 2 sayı - 11 ribaund,

Jacqueline Gemelos 2 sayı - 3 ribaund - 2 asist,

Patricia Liston 9 sayı - 6 ribaund,

Vanessa Gidden 5 sayı - 2 ribaund - 3 asist,

Gabriela Marginean 15 sayı - 3 ribaund - 3 asist,

Astou Ndour 15 sayı - 13 ribaund