24 Aralık 2016 Cumartesi 15:01

Galatasaray 64–59 Adana ASKİ

Galatasaray 64–59 Adana ASKİ

Galatasaray Kadın Basketbol Takımımız, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nin 10. hafta karşılaşmasında Adana ASKİ ile karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Arena’daki karşılaşmadan takımımız 64-59 galip ayrılarak sekizinci galibiyetini elde etti.

Galatasaray maça Işıl Alben – Moriah Jefferson – Pınar Demirok – Deniz Çolakoğlu – Maryia Papova beşiyle çıkarken Adana ASKİ Asena Yalçın – Alysha Clark – Edita Sujanova – Alexandria Marie Bentley – Avery Rochelle Warley beşiyle parkedeydi.

Oyuncularımızdan Eda Şahin, Astou Traore ve Kristine Vitola hastalıkları sebebiyle maç kadrosunda yer almadı.

Karşılaşmaya Adana ASKİ iyi girerek üç buçuk dakikada 2-11 öne geçince Başantrenörümüz Marina Maljkovic molasına başvurdu. Mola dönüşünde de rakibimiz hücumda zorlanmazken bitime 04:14 kala molaya 4-15 Adana ASKİ önde girdi. Molanın ardından Yvonne Anderson son ve Pınar Demirok ile sayılar bulan Sarı-Kırmızılılar, ilk çeyreğin bitimine iki buçuk dakika kala skoru 8-15’e getirdi. Kalan sürede karşılıklı basketler geldi ve ilk çeyrek 10-18 Adana ASKİ üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci çeyrekte ilk sayılarımız Yvonne Anderson'un üçlüğüyle geldi (13-18). Dört dakikalık bölümde Sarı-Kırmızılılar skor üretemezken bu bölümde molaya 13-25 Adana ASKİ üstünlüğüyle girildi. Mola dönüşünde karşılıklı basketler gelirken bitime 03:35 kala Adana temsilcisi bir mola daha istedi (16-30). Molanın ardından Yvonne Anderson bir üçlük daha bularak farkı 11 sayıya indirdi (19-30). Bu bölümlerde iki ekip de hücum temposunu arttırarak yarı sahayı hızlı geçti ve karşılıklı skor üretti. Soyunma odasına ise 28-35 Adana ASKİ önde girdi.

İlk yarı sonunda Galatasaray’da Yvonne Anderson 11 sayı – 4 ribaund – 2 asist ile oynarken Adana temsilcisinde Alysha Clark 11 sayı – 7 ribaund – 2 asistlik performansla etkili oldu.

Moriah Jefferson – Işıl Alben ikilisiyle üçüncü çeyreğe iyi giren Sarı-Kırmızılılar üç dakikada 6-2’lik seri yaparak skoru 34-37’ye getirdi ve rakibine molayı aldırdı. Moladan iyi dönen taraf takımımız olurken bitime altı dakika kala skor 39-39’a geldi. Son iki buçuk dakika kala molaya giden Adana temsilcisi bu bölümü 41-48 önde geçti. Son bir dakika içerisinde ASKİ’li bir oyuncunun teknik faul almasıyla hücuma geçen Sarı-Kırmızılılar çeyreğin son basketini kaydederek final periyoduna 45-53 geride girdi.

Dördüncü çeyreğe takımımız iyi başlayan taraf oldu. Maljkovic’in öğrencileri, Jefferson – Anderson ikilisinin skor üretimiyle ve savunmadaki agresifliğiyle 32. dakikada skoru 50-55’e getirdi. Anderson’un hızlı hücumdaki turnike basketiyle fark 3 sayıya kadar inince Adana ASKİ koçu molasına başvurdu (53-55). Mola dönüşünde Pınar Demirok serbest atış çizgisine gelirken hata yapmadı ve soru 55-55’e getirdi. Karşılaşmada son bölümler büyük çekişmeye sahne oldu. Papova’nın bitime iki buçuk dakika kala bulduğu üçlük takımımızı 58-57 öne geçirdi. Bitime son 01:20 kala Papova bu kez çizgiye gelirken 2/3 ile dönerek skoru 60-57’ye taşıdı ve Adana ASKİ molasına başvurdu. Mola dönüşünde takımımız son bölümde etkili olarak rakibine geri dönüş şansı vermedi ve mücadeleyi 64-59 kazandı.

Çeyrek sonuçları:

1. Çeyrek: 10-18
2. Çeyrek: 18-17 (28-35)
3. Çeyrek: 17-18 (45-53)
4. Çeyrek: 19-6 (64-59)

İSTATİSTİKLER

GALATASARAY

Deniz Çolakoğlu 1 ribaund,

Pınar Demirok 6 sayı – 4 ribaund – 1 asist,

Cansu Köksal 4 sayı – 5 ribaund,

Işıl Alben 9 sayı – 5 ribaund – 4 asist,

Yvonne Anderson 18 sayı – 5 ribaund – 6 asist,

Maryia Papova 15 sayı – 7 ribaund,

Moriah Jefferson 12 sayı – 5 ribaund – 4 asist

FOTOĞRAFLAR: Fatma Erdoğan