5 Şubat 2016 Cuma 13:51
Maça Doğru: Galatasaray – Abdullah Gül Üniversitesi

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Basketbol Ligi 18. hafta maçında Abdullah Gül Üniversitesi ile karşı karşıya gelecek. Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki mücadele 06 Şubat 2016, Cumartesi günü saat 15.00’da başlayacak.
Maç: Galatasaray – Abdullah Gül Üniversitesi
Salon: Abdi İpekçi Spor Salonu
Tarih: 06.02.2016 Saat: 15.00
Hafta arasında EuroLeague Women A Grubu İspanya deplasmanında Perfumerias Avenida ile karşılaşan Galatasaray, ilk 10 dakikalık bölümün ardından kalan üç çeyreği önde tamamlayarak mücadeleyi de 49-62 kazandı. Lynetta Kizer 19 sayı, Jewell Loyd, Işıl Alben ve Nevriye Yılmaz 9’ar sayıyla oynadı. Grup maçlarının tamamlanmasına iki hafta kala gruptan çıkmayı garantileyen Sarı-Kırmızılılar, son hafta mücadelesinde 10 Şubat Çarşamba günü evinde Fenerbahçe’yi ağırlayacak.
KBL’de son olarak Hatay BŞB. ile karşı karşıya gelen Galatasaray, başa baş geçen mücadelenin dördüncü çeyreğinde rakibine üstünlük kuramadı ve 68-68 eşitlikle maç uzatmaya taşındı. Beşinci çeyrekte skor üretmekte zorlanan Ekrem Memnun’un öğrencileri, mücadeleyi 75-70 mağlup bitirdi. Jewell Loyd 24 sayı, Jelena Dubljevic 13 sayı ve Nevriye Yılmaz 11 sayıyla oynadı.
Abdullah Gül Üniversitesi, Baş Antrenör Ayhan Avcı yönetiminde son olarak hafta arasında UMMC Ekaterinburg’a deplasmanda 93-48 mağlup oldu. KBL’de ise, 12 galibiyet ve beş yenilgiyle puan durumunda ekibimizin bir üst sırasında dördüncü sırada bulunuyor.
Haftanın Programı:
06 Şubat Cumartesi
14.00 Yakın Doğu Üniversitesi – İstanbul Üniversitesi
15.00 Galatasaray – Abdullah Gül Üniversitesi
16.00 Basketbolu Geliştirenler Derneği – Fenerbahçe
07 Şubat Pazar
14.00 Botaş – Mersin BŞB.
14.00 Orduspor Sportif F.A.Ş. – Adana ASKİ
14.00 Samsun Canik Belediye – Edirne Bld. Edirnespor
15.00 Beşiktaş – Hatay BŞB.