16 Temmuz 2014 Çarşamba 17:13
Galatasaray, Honved ile Karşılaşacak

Sezon öncesi hazırlık kampına devam Galatasaray Futbol Takımı, Avusturya kampının sona ermesinin ardından 27 Temmuz Pazar günü Macaristanda Honved ile bir hazırlık maçı yapacak. Budapeşte Bozsik Stadı'nda oynanacak karşılaşma yerel saatle 18.00'de başlayacak.
Macar futbolunun efsane takımlarından, 1950li yılların güçlü Macaristan Milli Takımının iskeletini oluşturan Honved, 1950lerde Sandor Kocsis, Ferenc Puskas gibi oyuncuları bünyesinden çıkardı. Macaristan ekibi son olarak 80li yıllarda Macar futbolunu domine ettikten sonra düşüşe geçti.
Macaristanda ordunun takımı olarak bilinen ve asker anlamına gelen Honved kelimesini isim olarak seçen kırmızı-beyazlı takımın en büyük Avrupa başarıları, 1965-66 sezonunda Kupa Galipleri Kupası ve 1978-79 sezonunda UEFA Kupasında oynadıkları çeyrek final. 13 kez Macaristan Ligi, yedi kez de Macaristan Kupası şampiyonu olan Honvedin, 1993te son şampiyonluğunu kazandıktan sonra 2006-07 ve 2008-09daki kupa şampiyonlukları dışında müzesine kupa girişi olmadı. Honved, geçtiğimiz sezon 16 takımlı Macar Ligini 30 maçta 36 puanla 9. sırada bitirdi.