24 Kasım 2023 Cuma 02:30
Maça Doğru | Galatasaray - Corendon Alanyaspor

Galatasarayımız, Trendyol Süper Lig’in 13. haftasında Corendon Alanyaspor’u konuk edecek. Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta 25 Kasım Cumartesi günü oynanacak olan mücadele saat 19.00’da başlayacak.
Maçı hakem Ali Şansalan yönetecek. Onun yardımcılıklarını Serkan Olguncan ve Serkan Ok yapacak. Dördüncü hakemlik görevini Yiğit Arslan üstlenecek.
Ligde 11 haftayı namağlup geçen takımımız, son olarak Hatay deplasmanında aldığı 2-1’lik yenilgi ile milli araya girdi. Aslanlarımız taraftarı karşısında galibiyetle lige dönmeyi hedefliyor.
Bilet satın almak için tıklayın!
İki takım arasında Süper Lig’de oynanan son mücadeleyi Galatasarayımız 4-1 kazandı. Şampiyon olarak tamamladığımız geçen sezonun ikinci yarısında, 18 Nisan 2023 tarihinde deplasmanda oynadığımız mücadelede golleri Abdülkerim Bardakcı, Mauro Icardi, Dries Mertens ve Milot Rashica kaydetti.
EVDE 22 MAÇLIK YENİLMEZLİK
Galatasarayımız, ligde evinde oynadığı son 22 müsabakada yenilgi yüzü görmedi. Aslanlarımız taraftarı önünde oynadığı bu maçlarda 20 galibiyet ve 2 beraberlik ile sahadan ayrıldı.
Alanyaspor ile oynadığımız 20 mücadelede 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 yenilgi aldık.
Akdeniz temsilcisi ligde 10 puanla 17. sırada kendine yer buldu. Son dört maçında yenilgi alan Alanya ekibi, son olarak Gaziantep FK karşısında 3-0’lık mağlubiyet aldı.
Takımımız bu maçın ardından Devler Ligi’ndeki Manchester United mücadelesinin hazırlıklarına başlayacak.
Maç öncesinde öne çıkan istatistiksel veriler şu şekilde:
İstanbul takımlarına konuk olduğu son sekiz Süper Lig maçını kazanamayan Alanyaspor (2B 6M), daha uzun bir galibiyet hasretini lig tarihinde İstanbul temsilcilerine karşı çıktığı ilk 11 karşılaşmalık süreçte yaşadı (1B 10M).
Evinde oynadığı son 22 Süper Lig maçını kaybetmeyen Galatasaray (20G 2B), ligde devam eden en uzun serinin sahibi konumunda. Bu sezon seyircisi önünde oynadığı beş maçı da kazanan sarı-kırmızılı takımımız, en son 2004/05 sezonuna iç sahada altı karşılaşmalık galibiyet serisiyle başladı.
Bu sezon Süper Lig'de oynadığı maçların ilk 15 dakikalık bölümü gole sahne olmayan tek takım Alanyaspor. Galatasaray ise şu ana kadar ilk 45 dakikalarda kalesinde en az gol gören ekip konumunda (1 vs Hatayspor).
2014/15'ten bu yana rakiplerini bir sezonda en düşük pas yüzdesinde tutan takım bu sezonki Galatasaray (%70). Alanyaspor ise bu sezon hiçbir Süper Lig maçını %74'ün altında pas isabet oranıyla bitirmedi.
Mauro Icardi, Alanyaspor'a rakip olduğu iki maçta üç gole doğrudan katkı sağladı (2 gol & 1 asist). Süper Lig'deki son üç karşılaşmasında gol atamayan Arjantinli oyuncu, Türkiye kariyerinde üst üste dört karşılaşmayı boş geçtiği bir kuraklık yaşamadı.
Galatasaray'ın son iki Süper Lig maçında attığı üç golü de kaydeden isim olan Wilfried Zaha, üç karşılaşmalık seriyi en son Ağustos 2022'de Premier Lig'de yakaladı (Crystal Palace formasıyla).
Bu sezon Alanyaspor formasıyla Süper Lig'de en fazla gol atan oyuncu olan Joao Novais (3), gollerinin tamamını İstanbul takımlarının filelerine gönderdi (Kasımpaşa x2 & İstanbul Başakşehir).