4 Aralık 2012 Salı 23:30
Basın Toplantısı: Fatih Terim

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim ve oyuncularından Yekta Kurtuluş ile Semih Kaya, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'ndaki SC Braga maçından önce düzenlenen basın toplantısına katıldı.
Grupta yer alan tüm takımların üst tura çıkmayı hak ettiğini belirterek sözlerine başlayan Fatih Terim, Ama son maçlar öncesinde bu şekilde oldu. Braga, bu grubun en kuvvetli ve kaliteli ekiplerinden biri; fakat futbol böyle. Bazen nasıl olursa olsun istediğiniz sonuçları alamıyoruz. Braga bizi yendiği zaman ikinci maçtı, üç puanı vardı. Şu an altıncı maç, yine altı puanı var. O gün bizim hiç puanımız yoktu, bugün yedi puanı var. Dediğim gibi bazen istediklerinizi alamıyorsunuz. Ama bu Braganın kaliteli, güçlü bir takım olduğu gerçeğini değiştirmez. Yine zor bir maç olacak. İnşallah buradan ikinci tur vizesini alır, gideriz. Bunun için de aklımız, bedenimiz ve tüm enerjimiz sahada olacak. Ümit ederim, İngiltereden gelecek haberleri beklemek zorunda kalmayız. Ters durumda kalırsak, doğal olarak, bir kulağımız İngilterede olacak ifadelerini kullandı.
Süper Lig'deki Gaziantepspor maçının ardından saha içi dizilişinde bazı değişiklikler yapabileceğini belirten Terim'e bu sözlerin hatırlatılması üzerine tecrübeli teknik adam, rakamsal anlamda birtakım farklılıklar olabileceğini belirterek, Ama bu felsefenin değişeceği anlamına gelmesin. Düzenimizde, anlayışımızda ve felsefemizde bir değişiklik olmayacak. Sadece rakamlarda değişiklikler olabilir dedi.
Gaziantepspor karşılaşmasında bir sakatlık yaşayan Fernando Muslera'nın durumu hakkında açıklamalarda bulunan Fatih Terim, Son maçta tatsız bir durum geçirdi. Bizim için insan sağlığı, dolayısıyla futbolcunun sağlığı daha önce geliyor. Sağlık ekibimiz büyük bir özveriyle çalışıyor. Eğer sağlığında bir zarar oluşturmayacaksa, oynatmayı düşünüyor. Ama tüm şartlar elverirse, yerine gelirse. Onun dışında herhangi bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Hem sağlığı hem takımımız için. Bize rapor olarak, Evet, oynayabilir. Bir sakınca yok derlerse, tabii oynatabiliriz. Şu anda net bir şey söyleyemem diye konuştu.
Başarılı teknik adam, karşılaşma sonundaki üç sonuçla da üst tura çıkma ihtimali bulunan Galatasaray için en iyi neticenin ne olduğunun merak edilmesi üzerine şunları söyledi: Açıkçası bizi buradan üst tura hangi sonuç götürüyorsa, benim için en iyi sonuç odur. İşimizi biz İngiltereye bırakmak istemeyiz. Eğer mümkünse
Ama oyun içinde stratejiler değişebilir; çünkü enteresan haberler gelebilir. Ümit ederim, kendi işimizi kendimiz hallederiz. Ama olmazsa da bizi ikinci tura taşıyacak her sonuç benim için geçerlidir. Kaybederek veya kazanarak
Mühim olan gitmek; ama tercihimiz her zaman kazanarak gitmektir. Böyle bir düşüncemiz olacak. Ancak bazı stratejileri sahanın içinde kullanabiliriz.
Braga'nın rahat bir maça çıkacak olmasından dolayı kendilerine göre daha avantajlı bir konumda bulunduğunu anlatan Fatih Terim, Bu gruptan Braga da çıksaydı, hak etmiş olacaktı. Ancak şu anki durumu tamamen avantajına. Biz belki oyun içinde kazanmak zorunda kalabiliriz, beraberliğin bize yeteceği bir ortam olabilir. Bu sıkıntıları yaşayabiliriz. Ama Braga, kaybetse veya kazansa herhangi bir sıkıntısı yok. Tabii ekonomik olarak herkes kazanmak ister. Artı ne olursa olsun bu işin de itibarı, prestiji var. Bizden daha rahat, daha rahat olduğu için de daha avantajlı. Buna saha ve seyirciyi de eklersek İstanbuldan daha zor geçecek. Bu bir gerçek sözlerini kullandı.
Oyuncularımızdan Yekta Kurtuluş ise UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki tüm maçların zor geçtiğine vurgu yaparak, Braganın iddiasının olmaması bunu değiştirmeyecek. Yine zor bir mücadele olacak. Ama bütün ruhumuzla, kalbimizle mücadelemizi vereceğiz. İstediğimiz üç puanı alıp, diğer maça bakmadan ikinci tura çıkacağız dedi.
Galatasaray Futbol Akademisi'nin başarılı mezunlarından Semih Kaya da, Braga'ya kazanmak için geldiklerini ifade ederek, Braga güçlü bir ekip. Gruptan çıkamamaları bir şeyi değiştirmiyor. Onlar için bir prestij maçı olacak. İyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Umarım Türkiyeye üç puanla döneriz şeklinde konuştu.