28 Nisan 2012 Cumartesi 22:55
Maç Sonu: Fatih Terim

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Trabzonspor karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı.
Fatih Terim, basın toplantısında, "İstanbul dışındaki son deplasmanımızdı. Türkiye'de içeride ve dışarıda her an her şeyi yapabilecek takımlardan biri Trabzonspor. 3 puan aldığımız için sevinçliyiz. Biz iki maçı içeride oynarken rakibimiz 2 kez dışarıda oynayacak. Kendi adımıza önce kazanmak istiyoruz. Kazanamazsak esprisi olmaz. Ligi 2 puan önde götürüyoruz. 9 puanla başladık bir maçta 2 puana indi. Herkes enteresan bir olay izliyor işte. Trabzon'dan 3 puan almak en azından son maçta uğradığımız talihsizliği, kaybettiğimiz puanların telafi açısından önemliydi. Her şeye rağmen haftayı lider bitirmenin garantisi güvenimizin devam etmesini sağlayacaktır" dedi.
Terim, "Biz her maçı kazanmak isteriz. Kazanma duygusunu her türlü geliştirmeye çalışıyoruz, alışkanlık haline getirmeye çalışıyoruz. Bu yolda doğru bildiğimizi yapmaya, futbolu güzelleştirmeye çalışıyoruz. Güzel oyunun yanında 3 puan da olursa daha iyi olur. Herkesi yenmek isteriz biz. Geçen hafta bulduğumuz pozisyonları atamadık. Bu hafta bulduklarımızın bazılarını attık. Güzel futboldan ödün vermemeye çalışıyoruz. Bizim iyi oynamamızın sebeplerinden birisi de Trabzonspor'dur. Çünkü onlar da atak oynamayı seviyor ve atak oyuncuları var. Her iki takım da hücum ettiği için güzel bir maç çıktı ortaya. Futbolu güzelleştirmekten ödün vermeyen iki takım olunca ortaya böyle şeyler çıkıyor." şeklinde konuştu.
Fatih Terim, Selçuk'un formundan da memnun olduğunu vurgulayarak, "Açamadığımız defanslarda duran topların önemi çok fazla. Bazen size iyi bir anahtar olabiliyor. Selçuk da bunları başarıyla kullanabiliyor. İyi oynuyoruz, iyi bitirdik 34 haftayı. Geçen hafta bir kazaya uğradık, yol kazası, trafik kazası ne derseniz deyin, ama futbolda var bu. Bundan sonra toparlanıp buradan puan almak çok önemli. Herkesin her an her yerde kaybedebilecek veya kazanacak bir durumda olduğuna inanıyorum. Galatasaray bir ekip. Bunun içinde teknik, fizik ve sağlık ekibi var. Scott da fizik ekibinin başında ve kondisyonumuzda onun çok rolü olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.
Terim, penaltı pozisyonuyla ilgili olarak ise, "Penaltıdan çok emin değilim. Olcan'a da sormanızda yarar var. Muslera takımımızın en iyi oyuncularından bir tanesi. Oyuncular konsantre zorluğu çekebilir. Bunlar normal. Çünkü bir şeye konsantre oluyorsunuz bitiyor, sonra diyorlar ki, gel bir daha konsantre ol. Mağlup oldular diye iyi oynayan ekibi bozma niyetim hiç olmadı" ifadesini kullandı.
Fatih Terim, Fenerbahçe maçı sonrası yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili gelen soruları şu şekilde yanıtladı: "Ben sahada kim ne yaptı bilmiyorum. Kızmam için bir sebep de yok. Açıkçası benim duyduğum bir yerde bunun cevabı verilir. Nerede olursa olsun. Bu sadece Arena'da da değil. Türkiye'nin her türlü koridorunda cevabı verilir. Ayrıca Topuz çizgiyi aşmayacak kadar bizi tanır. Galatasaray Kulübü gereken açıklamayı yapmıştır ama bizi tanıyanlar, duysam bunun cevapsız kalmayacağını çok iyi bilirler. Gözlemcilerin yazdığı gibi, herkesin burnu kanamadan kendi soyunma odalarına gitmeleri için herkese 'hadi aslanım' dedik".
Fatih Terim, yayıncı kuruluş muhabiri Loran Vayloyan'la ilgili sorulan soruya ise, "Hem görevini hem bizim fair play yaklaşımımızı suiistimal etti. Taraftar kimliği kurumsal kimliğini ezdi. Bi taraf olması gerektiğini ikaz ettikten sonra odama gittim. Ama o arkadaş bağlı bulunduğu kurumu karıştırmış" şeklinde yanıtladı.
Fatih Terim, sürekli üst düzey maçlar oynadıklarını da belirterek, futbolcuları bu yarışa konsantre etmenin hayli zor olduğunu ifade etti.