28 Ocak 2013 Pazartesi 01:15
Maç Sonu: Hasan Şaş

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı Antrenörü Hasan Şaş, Süper Lig'in 19. haftasında Beşiktaş ile oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Bacanağının vefatı nedeniyle stattan erken ayrılmak durumunda kalan Fatih Terim'in yerine toplantıya katılan Hasan Şaş, "Ligde Trabzonspor ile 0-0 berabere kaldıktan sonra, ikinci yarının ilk maçında da Kasımpaşa karşısındaki kötü oyun, bu maç rahat çıkamamamıza neden oldu. Bizim için önemli olan üç puandı ve ona odaklandık. Beşiktaş karşısında çok iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. 10 kişi kaldıktan sonra daha da iyi mücadele ettik" ifadelerini kullandı.
Karşılaşmanın 61. dakikasında kırmızı kart gören Felipe Melo ile konuştuklarını belirten Hasan Şaş, "Melo ile görüştük. Kesinlikle tükürmediğini, böyle bir harekette bulunmadığını söyledi. Bizim için futbolcumuzun dediği geçerlidir. Televizyon görüntülerine de henüz bakamadık. Net gördükten sonra değerlendirebileceğiz. Kesin bir şey söylememiz mümkün değil" diye konuştu.
Hasan Şaş, Melo'nun performansıyla ilgili yöneltilen soru üzerine şunları söyledi: "Melo'nun saha içinde görevi değişik. İyi ve akıllı bir oyuncu. Tabii ki geçen sezon ile bu sezon arasında fark var. Geçen sene daha iyiydi. Daha iyi olması için çalışıyoruz."
Antrenörümüz, Wesley Sneijder'ın ilk maçındaki performansı için de, "Sneijder'in performansını değerlendirmek için, maçın 11'e 11 oynanması gerekirdi. Oyuna girmesinin hemen ardından sahada 10 kişi kaldık. Bu durum, oyuncunun kendi gücünü göstermesine engel oldu. Sneijder'in çok kaliteli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Antrenmanlarda da bu belliydi ama biraz daha antrenman eksiği olduğunu düşünüyorum" yorumunu yaptı.
Wesley Sneijder'ın Galatasaray'a gelişinin takımda memnuniyetle karşılandığını söyleyen Şaş, "Galatasaray büyük bir takım ve herkes Galatasaray'da oynamak ister. Sneijder'ın Galatasaray'a gelmek istemesi doğaldır. Takımda herkes kendi işini yaptığı sürece de kimse etkilenmez. Onun transferine herkes mutlu oldu. Çünkü gücümüze güç katacak bir oyuncu" dedi.
Hasan Şaş, Didier Drogba hakkındaki söylentiler için cevap almak isteyen basın mensuplarına ise şu yanıtı verdi: "Yöneticilerimiz gerekli açıklamaları yapacaklardır. Bizim bilgi vermemiz söz konusu değil. 2-3 gün içinde kesin bir bilgi alırsınız."