18 Ocak 2016 Pazartesi 15:30
Ziraat Türkiye Kupası | Akhisar Belediyespor 1-1 Galatasaray

Galatasaray Futbol Takımı, Ziraat Türkiye Kupası E Grubu beşinci maçında Akhisar Belediyespor ile karşılaştı. Manisa 19 Mayıs Stadı’ndaki mücadele, 1-1-1'lik eşitlik ile sonuçlandı.
Ziraat Türkiye Kupası E Grubu 5. hafta mücadelesinde, gruptan çıkmayı garantileyen Galatasaray, deplasmanında Akhisar Belediyespor ile karşılaştı. Akhisar Belediyespor 26. dakikada Abdülkadir ile öne geçirken, takımımızın eşitlik sayısı 39'da Umut Bulut'tan geldi.
Galatasaray formasıyla ilk resmi maçına çıkan Norveçli savunmacı Martin Linnes, 14. dakikada sağ kanattan ceza alanına sokulup, vuruşunu yaptı ancak isabet sağlayamadı.
Rakip kalede pozisyon arayan takımımız, 26. dakika Abdülkadir'in golüyle 1-0 geriye düştü. Güray'ın ceza alanına ortasında Abdülkadir düzgün bir kafa vuruşu ile ev sahibini öne geçirdi.
Karşılaşmanın 30. dakikasında Mervan ile karşı karşıya kalan Cenk Gönen, açıyı iyi kapattı ve gole engel oldu. Bu pozisyonun ardından elmacık kemiğine darbe alan deneyimli eldiven, yerini Eray İşcan'a bıraktı.
Golün ardından rakip kalede ataklarını sıklaştıran Galatasaray, Umut Bulut ile dengeyi sağladı. Bilal'in sağ kanattan sol ayağıyla harika ortasında yükselen Umut Bulut, kafa vuruşuyla skoru 1-1 yaptı.
İlk yarı eşitlik ile sonuçlanırken, ikinci yarıda daha üstün bir oyun ortaya koyan Galatasaray, yeni transfer Linnes'in de oyuna ağırlığını koymasıyla önemli fırsatlar yakaladı. 67. dakikada Norveçli oyuncunun ortasında ön direkte dar açıdan vuruşunu yapan Umut Bulut kale direğini geçemezken, bir dakika sonra Yasin Öztekin kendi hazırladığı pozisyonda sağa çekip ceza sahası ön çizgisinden vurdu, kaleci Lukac zorlukla topu kornere gönderdi.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca takımımız sahadan 1-1'lik beraberlik ile ayrıldı.