17 Mayıs 2026 Pazar 18:31

UEFA Kupası zaferimizin yıl dönümü Galatasaray Lisesi'nde kutlandı

UEFA Kupası zaferimizin yıl dönümü Galatasaray Lisesi'nde kutlandı

Türk futbol ve kulüp tarihimizin en önemli başarılarından olan UEFA Kupası zaferimizin 26. yıl dönümü dolayısıyla Galatasaray Lisesi'nde etkinlik düzenlendi.

Tevfik Fikret Salonu'ndaki etkinliğe Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek, elde ettiğimiz bu önemli başarıda o dönem başkanlık görevini üstlenen Faruk Süren, zaferin mimarı efsane teknik direktörümüz Fatih Terim, o dönemki takımımızın kaptanı Bülent Korkmaz katıldı.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Hepiniz hoş geldiniz. UEFA Kupası’nı kazanmamızın 26. yılı. Galatasaray'ın çok önemli zaferlerinden olan UEFA Kupası için her yıl 17 Mayıs’ta, böyle kupaya emeği geçenlerle, o günü bizlere kazandıran efsanelerimizle bir araya geliyoruz. Bugün özellikle başkanıma, hocama ve kaptanıma çok teşekkür ediyorum. Bizi kırmadılar, buraya geldiler. Bugünün anısına birlikte olacağız, bir yerde hatıralarımızı paylaşacağız. Onlara çok teşekkür ediyorum. Galatasaray'ın bundan sonraki Avrupa kupaları için bu buluşmalar, görüş alışverişleri bize destek veriyor. Emeği geçen herkese büyük bir teşekkür ediyorum.

Galatasaray Spor Kulübü eski başkanlarından Faruk Süren şunları söyledi:

"26 yıl önce bugün önemli bir kupa kazandık. İlk defa bir Türk takımı UEFA Kupası kazanmıştı. Tabii burada önemli olan cengaverce mücadele etmiş arkadaşlarımız, teknik direktörümüz de kaptan da burada. Bu 26 yıllık süreç içerisinde Galatasaray'ın 1-2 kere daha bu işi becerebilmesini umut ediyorduk; olmadı ama Avrupa'dan bir kupa alınacaksa bundan sonra yine onu Galatasaray başaracaktır. Bizi burada topladığı, hatırladığı için başkanımıza, hem teknik direktörümüz İmparator Fatih Terim'e, hem de kaptanımıza teşekkür ediyoruz."

Zaferin mimarı efsane Teknik Direktörümüz Fatih Terim şöyle konuştu: 

"Öncelikle sayın başkanıma çok teşekkür etmek istiyorum. Her zamanki nazik daveti için kendisine çok teşekkür ediyorum. Dört yıllık periyot içinde şampiyonluklarını, başkanımız ve yönetimimizi tebrik ediyorum. Daha evvel öğrencim, şimdi meslektaşım olan Okan Hoca'ya buradan gönül dolusu tebriklerimi yolluyorum. Ümit ederim kendi rekorunu kendi kıracaktır. Galatasaray o güçtedir. O gün bu kupayı kaldıran takımımız belki görünüşte ama esasında o kupayı kaldıran Galatasaray'ın kendi değerleridir. Taraftarı, camiası, bulunduğumuz yer lisesiyle bu kupayı Galatasaray değerleri kaldırmıştır. Bulunduğumuz yer de tarihi bir yer, burası bir okul değil. Burası bir fikir yeri, bir fikrin doğduğu yer. Galatasaray'ın zaten genlerinde olan Avrupa başarısı gelmiştir burada. Bu yolda hep birlikte çalışan, hep birlikte yürüyen, hep birlikte inanan bir yürüyüş şeklidir bu. Emeği geçen sayın başkanımız olmak üzere, tüm futbolcularımızı, emeği geçen bütün Galatasaraylıları, herkesi tebrik ediyorum. Hiçbir ciddi başarı tesadüfi değildir. 4 senelik bir çalışmanın, birlikte uğraşmanın, birlikte inanmanın başarısıdır UEFA Kupası.

UEFA Kupası'ndan sonra ne dediğimi hatırlıyorum. 'Çocuğum olmuş gibi hissediyorum' dedim. UEFA Kupası da bizim için öyle olmuştur. 26 yılda ne kadar önemli olduğu anlaşılmıştır. O gün emeği geçen tüm futbolcularıma, hakikaten hepsi birbirinden fedakar futbolcularımıza o güzel kupayı Türkiye'ye getirdikleri için, kaldırdıkları için, emekleri için şahsınızda bu ülke adına teşekkür ediyorum çünkü biz "acaba"yı kaldırdık. Biz hep beraber "olur" dedik. "

UEFA Kupası zaferimizde takım kaptanlığı görevini üstlenen Bülent Korkmaz'ın açıklamaları ise şu şekilde: 

"Öncelikle başkanlarıma, hocama ve yöneticilerime bu güzel davet için teşekkür ediyorum. Avrupa Kupası, ilk Galatasaray Spor Kulübü'ne gelmiştir. Bunun mutluluğunu hala yaşıyoruz. O saygı ve sevgiyi her yerde görüyoruz. Dolayısıyla ne kadar büyük bir iş yaptığımızı... Fatih hocamızın dediği gibi "acaba"lar ortadan kalkmıştır. İnşallah bundan sonra Galatasaray'ın hedefi Şampiyonlar Ligi kupası olur. İnşallah en kısa zamanda bu kupa kalkar. Ne kadar büyük bir kulüp ne kadar büyük bir camia olduğumuzu, ne kadar önemli oyuncular olduğumuzu orada da gösteririz."

Konuşmaların ardından yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı günün anısına yemek organizasyonu düzenlendi.