14 Aralık 2009 Pazartesi 17:48
Minik Ressamlar Futbolda Kardeşliği Çizecek

Türkiyedeki tüm ilköğretim öğrencileri, futbolda renklerin kardeşliğini renklere, resimlere dökecek. HP ve MersaSistem tarafından hayata geçirilen Renklerin Kardeşliği Futbol konulu resim yarışması ile futbolda kardeşlik duygusunun çok küçük yaşlardan itibaren kazandırılması hedefleniyor
Baskı ve görüntüleme alanında dünya lideri olan HP ve bilişim dünyasının dev markalarının Türkiye distribütörlüğünü yürüten Yıldız Bilişim Grubu şirketi MersaSistem; futbolda esas olan barış ve kardeşlik duygularını, genç nesillere aktarmak için Renklerin Kardeşliği Futbol konulu resim yarışmasına imza attı. Türkiye genelinde tüm ilköğretim öğrencilerini kapsayan resim yarışması, tüm dünyayı aynı duygularla bir araya getirebilen en popüler spor dalı futbol, bu kez minik ressamlara ilham kaynağı olacak.
Gençlerin gözünden futbolda barış ve kardeşlik
Futbolda kardeşlik duygusunun küçük yaşlardan itibaren kazandırılmasının hedeflendiği yarışmanın tanıtım toplantısı; HP Türkiye ve MersaSistem yöneticilerinin yanı sıra Futbol takımı oyuncularımızdanUğur Uçar, Beşiktaştan Filip Holosko, Fenerbahçeden Gökhan Gönül ve Trabzonspordan Ceyhun Gülselam ve çocukların katılımıyla Ritz Carlton Hotelde gerçekleşti.
Dört yıldız futbolcu ve öğrencilerin dev bir tuvalde ilk Renklerin Kardeşliğini medya önünde resmettikleri toplantıda, yarışma hakkında detaylı bilgi veren MersaSistem Pazarlama Genel Müdürü Alpay Özbay; Türkiye genelinde tüm ilköğretim öğrencileri arasında başlattığımız yarışmada öğrenciler, Futbolda barış ve kardeşlik başlığı altında resimlerini çizecek. Gönderilen tüm resimler değerlendirerek; futbolda barış ve kardeşliği en iyi temsil eden çalışmalar seçilecek. Kazananlar önümüzdeki aylarda düzenlenecek final töreniyle ödüllendirilecek dedi.
Hazırlanan yarışma ile aynı zamanda genç nesilleri sağlıklı yaşama ve spora özendirmeyi de hedeflediklerini belirten Özbay; Sonuçlarını Mart ayında duyuracağımız yarışma sonunda, hem öğrenciler hem okulları HPden çeşitli hediyeler kazanacak. On binlerce öğrencinin katılımını sağlayan bu projenin kalıcılığı için en çok beğenilen resimleri bir kitap haline dönüştüreceğiz. Yarışma hakkında tüm bilgiler, detayları ve gönderilen resimler www.renklerinkardesligi.com adresinden de takip edilebilecek dedi.
HP Baskı ve Görüntüleme Grubu Ülke Genel Müdürü Arzu Babaoğlu ise; HP Türkiye olarak böyle bir projede yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Spor ve kardeşlik duygularını en iyi şekilde hayata geçirenlere vereceğimiz HP yazıcılarla, bundan sonraki çalışmalarını da renklendireceklerini umuyoruz. Kazananları ödüllendirmek kadar, geleceğimizin teminatı gençlere spor ve kardeşlik duygularını aşılamak da bizim görevimizdir dedi.