6 Mayıs 2004 Perşembe 17:23
Galatasaray'a 100. Yıl Hediyesi: Skoda Superb
Bu yıl kuruluşunun 50. yılını kutlayan Yüce Auto'nun Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yüce, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'a bir Skoda Superb armağan ederek 100. yıl kuruluş etkinliklerine hazırlanan Galatasaray'a ilk katkıyı yaptı.
Galatasaray Lisesi Pilav Günü'nde yapılan törende konuşan Yüce Auto Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yüce "Kulübümüzü 3 yıldır omuzlarında taşıyan Galatasaray Spor Kulübü Başkanımız Özhan Canaydın'a hem moral desteği vermek için hem de 100. yılında kulübümüze yapacağımız katkıları başlatmak üzere bu hediyeyi veriyoruz" dedi. Hediye edilen Skoda Superb ile bir başlangıç yaptıklarını ifade eden Yüce, benzeri bağış ve kampanyalarla tüm camiayı 100. yılında Galatasaray'a destek vermeye davet etti.
Törende bir konuşma yapan Başkan Canaydın, kulübe verdikleri bu destekten dolayı Orhan Yüce'ye teşekkür ederek "bütün Galatasaraylıları müesseselerine sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.
Orhan Yüce Kimdir?
Galatasaray Lisesi mezunu olan Orhan Yüce, Türk otomotiv sektöründe 50. yılını geride bırakmış bir duayen. Yüce Auto'nun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Orhan R. Yüce, 1954 yılında ticari hayatına başlamasının ardından 1955 yılında NSU'nun Türkiye temsilciliğini, daha sonra Volkswagen'in yedek parça distribütörlüğünü yürüttü. 1989 yılında Skoda otomobillerinin Türkiye Distribütörlüğünün alınmasının ardından 1997 yılı sonunda, Doğuş Holding ortaklığı ile SEAT otomobillerinin Türkiye Distribütörü olan Katalonya AŞ'yi kurdu. 1999 yılında ise da Doğuş Holding ile SEAT'da başlatılan ortaklık, Skoda ile devam etti. Otomotiv Distrübütörleri Derneği'nin onursal başkanı olan Orhan Yüce halen Galatasaray Spor Kulübü Disiplin Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.
Kulübe hediye edilen otomobil, Elegance 2.5 TDI 163 HP Tiptronic özelliklerine sahip olan Skoda'nın en prestijli modeli olan Skoda Superb.