8 Şubat 2012 Çarşamba 19:47
Gheorghe Popescu: Galatasaray'ın Şampiyonluğuna İnanıyorum

Galatasarayın efsanevi futbolcularından Gheorghe Popescu, takımı Chindia Targoviştenin Galatasarayla Florya Metin Oktay Tesislerinde oynadığı antrenman maçının ardından GSTVnin sorularını yanıtladı.
Galatasaray taraftarının gösterdiği saygıyı, sevgiyi ve sevinci hiçbir zaman unutamadığını söyleyen Popescu, futbol takımıyla ilgili yaptığı açıklamada Takımın başındaki ismi gördüğümde Galatasarayın başarılı olacağına ve sene sonunda şampiyonluğun geleceğine inanıyorum dedi.
Öncelikle yeniden Florya Metin Oktay Tesislerine gelmenle ilgili görüşlerini alalım. Popescu yeniden yuvasında diyebiliriz.
Floryaya kendi evime geliyormuş gibi geliyorum. Buraya gelmek çok hoşuma gitti. Eskiden birlikte oynadığım takım arkadaşlarımla yeniden görüşmek benim için çok büyük sürpriz oldu. 7 tane eski takım arkadaşımla görüştüm. Fatih Terim ile yeniden görüşmek de çok hoşuma gitti. Geçirdiğimiz güzel zamanları oturup konuştuk.
Galatasarayı sormak istiyorum. Ligde lider olarak yoluna devam ediyor ve şampiyonluğun en büyük adayı. Nasıl değerlendiriyorsun Galatasarayı?
Şu an ilk sırada ve bu da çok hoşuma gidiyor. Görüyorum ki sistem değişti ve play offlu sistem geldi. Bu sistem de çok zor olacak. Ama takımın başındaki ismi gördüğümde Galatasarayın başarılı olacağına ve sene sonunda şampiyonluğun geleceğine inanıyorum.
Eski takım arkadaşların Claudio Taffarel, Ümit Davala ve Hasan Şaş antrenörlük yapıyor. Onların performansını nasıl buluyorsun?
Önlerinde bir maestro var. Fatih Terimden çok şey öğrenecekler ve zamanı geldiğinde onlar da bir takımın başına geçecekler. Galatasaray çok önemli işler başardı. O isimleri geri getirip başarı yakalamak istiyor. Bu isimler bir tarih yazdı ve onları burada yeniden görmek çok güzel. Galatasaray başarılı olan eski futbolcularını antrenörlüğe getirerek çok akıllı bir iş yaptı.
Geriye dönüp baktığında Galatasarayda neleri özlüyorsun, senin için Galatasaray ne anlam ifade ediyor?
Benim şansım futbol hayatımda hep önemli kulüplerde oynamaktı. Barcelona kaptanlığını yapmak büyük bir onurdu ama benim ve ailem adına futbol hayatımın en güzel dönemi Galatasarayda oynadığım yıllardı. Burada kendimi çok iyi hissettim ve insan olarak, futbolcu olarak çok sevildim. Aynı yakınlığı İstanbula geldiğimde şu an bile hissediyorum. Sokakta insanlar beni gördüğünde aynı şeyleri yaşıyorum, beni seviyorlar. Akıllılarında kalmışım. Floryaya geldiğimde anladım ki aslında burayı hiç terk etmemişim.
Peki seni çok seven Galatasaray taraftarına bir şeyler söylemek ister misin?
Her şeyi bir kenara bırakalım, Galatasaray taraftarının gösterdiği saygıyı, sevgiyi ve sevinci hiçbir zaman unutamıyorum. Hala kalbimdeler. Galatasarayın taraftarının sevinmeyi bildiği gibi hiçbir taraftar sevinmeyi bilmiyor.