27 Mayıs 2021 Perşembe 20:08
Galatasaray pandemiye rağmen zirvede!
Ünlü danışmanlık şirketi KPMG Football Benchmark’ın ‘2021 Futbol Kulüpleri Değerlendirme Raporu’na göre Galatasarayımız Türkiye’nin en değerli kulübü olmayı sürdürüyor.
KPMG Football Benchmark Ekibi, ‘ Avrupa Eliti 2021 - Futbol Kulüpleri Değerlendirme Raporu’nu açıkladı. Paylaşılan raporda 2020’den bu yana dünyayı esir alan Covid-19’un etkisiyle Avrupa’nın en değerli 32 kulübünün 6,1 milyar Euro değer kaybettiği ve Avrupa Futbol Ekonomisinin ise yüzde 11 küçüldüğü belirtildi.
Galatasarayımız, KPMG’nin her yıl hazırladığı ‘Avrupa Eliti’ araştırmasının son raporunda bir kez daha Avrupa futbolunun en değerli 32 takımı arasında yer aldı.
Raporda yer alan takımlar, Covid-19 nedeniyle son bir yılda ortalama yüzde 15 değer kaybederken, bu sene yüzde 6 değer kaybeden kulübümüz, 345 milyon Euro’luk değeriyle 27. sıradaki yerini korudu.