20 Şubat 2018 Salı 12:43
Galatasaray'ın yeni sponsoru: Jeunesse Global

Jeunesse Global ismi artık Galatasaray’ın konçlarında yer alacak! Türkiye ile Avrupa'da her zaman başarı ve şampiyonluğu hedefleyen dünyanın en saygın kulüplerinden Galatasaray ile içten ve dıştan gençleştirme üzerine dünyada benzersiz inovatif ürünleriyle 6 kıtada 145 ülkede faaliyet gösteren Jeunesse Global arasında forma kiti sponsorluk anlaşması imzalandı.
Sponsorluk anlaşmasının imza töreni Ali Sami Yen Spor kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda düzenlenirken törene Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Okan Böke, Jeunesse Global Avrupa İş Geliştirme ve Event Direktörü Luigi di Salvo ve Jeunesse Global Türkiye, Balkanlar ve Kıbrıs Genel Müdürü Devrim Hamaratlar katıldı.
İmza töreninde ilk sözü alan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, “Mazbata töreninden bu yana ilk kez bu salonda bir araya geliyoruz. Gördüğünüz gibi Jeunesse firması Türkiye klasik satış kalıplarının dışında bir firma. Bu nedenle birtakım dar görüş sahiplerinin bunu kavramaktan aciz olduğunu iki gün içinde gördüm. Bir de hiçbir şeyden mutlu olmayan insanlarımız var. Bu tip firmalarımız gelişen dijital dünyada satış volümünü en yüksek hale getiren firmalar. Biz Galatasaray'da da kısa ve uzun vadede mutlaka bu e-pazarlamayı, dijital pazarlamayı faaliyete geçirmek istiyoruz. Bu konuda şikayetler aldığımızı da biliyoruz. Özellikle taraftarlarımızdan forma ve ürün taleplerinin yerine ulaşamadığını biliyoruz. Bu konuda, bu vesile ile çalışmalarımız olduğunu, mutlaka ve mutlaka dijital pazarda etkin olarak yer alacağımızı iletmiş oluyorum. Jeunesse; diğer anlamı gençlik ve dinamizm firması. Dünya çapında. Çorap gibi görülebilir. Rakamsal değerleri çok daha yükseklere gelebilir. Gerek Brezilya'da gerek Kore'de çok büyük stadyumların resmi isim sponsorları. Umarız çok büyük volümlerle birlikte oluruz. Geçen yıl aynı noktadaki ürün sponsorluğumuza kıyasla 3 ila 4 katlık bir gelir var. Toplamda 4 milyon TL'lik gelir Galatasaray için küçük olsa da starting anlamında özellikle Türkiye toplam spor-sponsorluk gelirlerinin düştüğü bir anda bir değer olarak görüyoruz. Bu vesile ile gerek ürün pazarlamasını yapan Galatasaray Store'daki arkadaşlarıma, Jeunesse firmasına ve burada bulunduğunuz için sizlere teşekkür ederim” diye konuştu.
Jeunesse Global Avrupa İş Geliştirme ve Event Direktörü Luigi di Salvo ise Galatasaray ile yaptıkları sponsorluk anlaşmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Harika bir şirketin gelişim uzmanlarından biri olarak sizlere sesleneceğim. Bu hedefe ulaşmamızda emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Türkiye Genel Müdürü Devrim Bey'den başlayarak aynı takımın bireylerinden Enes Olgun'a teşekkür ediyorum. Kendisinin hayallerinden biriydi ve bunu gerçekleştirmiş oldu. Ve tüm Galatasaray Spor kulübü üyelerine teşekkür ediyorum. Bugün burada olmaktan inanılmaz gurur duyuyoruz. Doğrudan satış alanında bir şirket olarak bu şekilde bir operasyonu yürütmek çok da görülmüş bir şey değil. Bu endüstrideki en popüler şirketlerden biriyiz ve en hızlı büyüyen şirketiz. 145 ülkeden fazla ülkede operasyonumuzu yürütüyoruz. Her gün ne kadar fazla sponsorluk anlaşmasının önümüze geldiğini tahmin bile edemezsiniz. Ama marka partnerini seçerken çok sıkı bir politika uyguluyoruz. Kazanan takımlarla çalışıyoruz. Çünkü biz endüstride kazanan bir takımız; bu işe girdiğimizde 1 milyar Euro'ya ulaştığınızı düşünürseniz ve 1.1 milyar Euro'ya ciroya sahip olduğunuz düşünürseniz. Şirket 2009'da kuruldu, 200'den fazla ödül kazandığımızı söyleyebilirim. Yüksek standartlara sahip olan futbol takımlarıyla partnerlik için Avrupa'da aldığımızı birçok tekliften Galatasaray’ı seçtik. Bilinirlik, tarih, yüksek etik değerleri bunlarda etkendi… UEFA ve Super Kupa'yı da yeniden birlikte kazanacağımızı düşünüyoruz ve burada olduğumuz için çok gururluyuz” dedi.
Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Okan Böke de imza töreninde yaptığı konuşmada, “Sayın Başkanım da söyledi. Biz de Jeunesse ile böyle bir ortaklık yapmaktan gurur duyuyoruz. Umarım daha ileride daha büyük sponsorluklarda birlikte oluruz. Umarım çok daha kalıcı bir beraberlik olur” şeklinde görüş belirtti.
Türkiye, Balkanlar ve Kıbrıs Genel Müdürü Devrim Hamaratlar ise Jeunesse’in 6 kıtada 145 ülkede faaliyet gösteren şirketin en çok büyüme gösteren birimi olduğunu hatırlatarak; “Bugün bizim için tarihi gün. Başkanım da doğrudan satışı çok güzel tanımladı. Doğrudan satış, firmanın tüketicilere ulaştığı yeni bir ticaret modeli. 2009’da kurulduk ve dünyanın en hızlı büyüyen şirket haline geldik. Toplamda 5 milyar dolarlık büyüklüğe geldik. Bir Türk olarak da gurur duyuyorum ki 2016-2017 karşılaştırmasında Türkiye büyüme hızında birinci oldu. Bu tüm firma sahiplerinin dikkatini çok fazla çekti. Türkiye ve Avrupa'da en önemli distribütörlerimizden Enes Olgun ile birlikte Türkiye’ye yatırım için çok baskı yaptık. Sponsorluk için çok fazla teklifler vardı ancak etik değerlerin olduğu, en doğru, herkesin çok iyi bildiği bir kulübü seçtik, 2 buçuk yıllık ve 4.5 milyon TL’ye yakın bir anlaşmaya imza attık” ifadelerini kullandı.
Anlaşmanın imza törenin ardından basın mensuplarının soruları yanıtlanırken Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz anlaşma ile ilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Çok büyük konuşmayı hiç sevmem. Galatasaray bir dünya markasıdır. Başka görüşmelerimiz var, devam ediyor. Umarız bu kısa dönem içinde de sonuçlanır. Zira mali açıdan malum… Bütün kulüplerin olduğu gibi bizim de ihtiyacımız var. Umarım sonuçlanır ve sizlere çok daha hayırlı haberler veririz."
"Jeunesse ile olan anlaşma hızlı bir gelişmeydi. Bize ait bir çalışma. Çok kısa ve hızlı oldu. Başka görüşmelerimiz de var."
“Opsiyonlu anlaşmalar. Bizim için üç katlık bir değer. Bir önceki anlaşmaya göre 3 kat fazla gelir elde ediyoruz. Bizim için önemli olan bu… Anlaşma kendi içinde büyüyebilir. Firma bize bunu ifade etti. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz prensibiyle yürüyoruz. Bu anlamda kendilerinin ve diğer dünya markalarının her tür teklifine açığız, inceliyoruz, bakıyoruz…"
Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Okan Böke ise bir soru üzerine, “Biz Galatasaray'da görev almadık, Galatasaray’da görev verilir. Yönetimde değilken de finans problemiyle ilgili görüşlerimizi, arayışlarımızı bildiriyorduk. Diğer rakiplerimizin de benzer finansal problemleri var. Gelirlerin TL, giderlerin Euro olması kulüpleri olumsuz etkileyen bir şey. Dört bir yandan finans arayışımızı sürdürüyoruz. Kaynakları çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Süreç devam ediyor. Sayın Başkan ile birlikte müjdeli haberler veririz umarım” yanıtını verdi.