1 Haziran 2022 Çarşamba 15:08
Şampiyon Sutopu Takımımızdan şampiyonluk değerlendirmesi

2021-2022 Sutopu Sezonu Spor Toto Süper Lig şampiyonu olan Galatasaray Sutopu Takımımızın başantrenörü Mijat Mijatovic ve şampiyon sporcularımız, Galatasaray Televizyonu’nda yayınlanan Son Topa Kadar programının konuğu oldu.
Başantrenörümüz Mijat Mijatovic ve oyuncularımız, final serisini ve şampiyonluğu değerlendirdi.
Çok zorlu bir sezon geçirdiklerini belirten başantrenörümüz Mijat Mijatovic, “Sezonun başında bu zamana kadar ENKA karşılaşması için sıkı çalıştık ve hazırlandık. Seriye 2-0 ile başladık, ENKA ise geriden gelip beraberliği yakaladı. Final maçı ise muhteşem oldu. Yaptığımız tüm çalışmaların sonucunda, finalde tüm gücümüzü gösterebildik.
ÇOK GURURLUYUM
Tüm sezon boyunca çok çalıştılar, çok güçlü durdular. Kendi öncelikli işleri olmasına rağmen herkes iş çıkışı buraya gelip çok çalıştı. Gerçekten çok uzun ve yorucu antrenmanlar yaptık. Hem mental hem fiziksel çok yoruldular. Ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Çok gururluyum. Galibiyet aldığımız takımın bütçesi bizden 10 kat yüksek. Takım tüm sezon boyunca çok iyiydi ve sezon da güzel bitti. Şimdi aklımda gelecek sezon hazırlıkları var. Umuyorum ki gelecek sezon Şampiyonlar Ligi elemelerinde oynarız.” ifadelerini kullandı.
Sezonu şampiyonlukla taçlandırdıkları için çok mutlu olduklarını söyleyen Oğuz Berke Senemoğlu ise sözlerini şöyle sürdürdü:
ŞAMPİYONLUK CAMİAMIZA ARMAĞAN OLSUN
“ENKA ile oynadığımız final serisi fiziksel zorluktan ziyade psikolojik bir savaştı. Koskoca bir sezonun emeği var. Yapılan çift antrenmanlar var. Yaşanan sakatlıklar, hastalıklar, zorluklar var. 2-0 öne geçtiğimiz bir seri ve psikolojik üstünlüğü ele aldığımız bir seri. Karşımızda küçümsenmeyecek zorlu bir rakip vardı. 2-0 öne geçtik, iyi top oynuyoruz. Keyfimiz yerinde, hocamız arkamızda, taraftarımız sağ olsunlar bizi yalnız bırakmadılar. Güzel destekler gördük, güzel geri dönüşler aldık. Her maçtan sonra yaptığımız hataların üzerine konuştuk. Çok iyi oyunculardan oluşan, geniş bir kadroya sahip rakibimiz. Nihayetinde bizim yaptığımız spor bireysel bir spor değil. Takım olmayı daha iyi bilen, daha iyi mücadele eden, daha fazla isteyen takım kazanacaktı. Taktiksel olarak hazırdık. Hocamız bizi çok iyi hazırladı. Biz kondisyon olarak çok iyi hazırlandık ama psikolojik olarak seri 2-2 olduğunda yine güçlü kalmasını bilmemiz gerekiyordu. Çok güzel konuşmalar yaptık, moral ve motivasyon olarak birbirimize destek verdik. Çok mutlu ve gururluyuz. Her şeyden öte senenin başından beri vermiş olduğumuz mücadeleyi şampiyonlukla taçlandırdığımız için son derece mutluyuz. Tüm Galatasaray camiasına armağan olsun bu şampiyonluk.”
Birbirlerine verdikleri şampiyonluk sözünü tuttuklarını belirten Kaptan Osman Selim Güvenç “15-16 senedir A takımda oynuyorum. Bundan önce 10 tane şampiyonluk yaşadım. Namağlup şampiyonluklarımız oldu. Açık ara şampiyon olduğumuzu biliyorum. Bu seneki kupa benim için büyük bir öneme sahip. Geçen sene son maçta kaybettikten sonra birbirimize söz verdik ve o sözü bu sene yerine getirdik. Herkesle ayrı ayrı gurur duyuyorum. Hocamıza çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Atakan Destici ise “Son düdük çaldığında, o kupayı kaldırdığımızda herkesin aklına bir sene boyunca yaptığı kamplar, antrenmanlar, zorlu mücadeleler, kondisyon yüklemeleri geliyor. Bunların karşılığını alabilmek gerçekten çok coşkulu bir kutlamanın dışında içten de harika bir huzur veriyor.” dedi.
Çok mutlu olduğunu ifade eden Selçuk Can Caner de şunları söyledi: “İlk senemde ilk şampiyonluk. Çok mutluyuz, bunun için çok çalıştık. Emeğimizin karşılığını aldığımız için çok mutluyuz.”
Eray Turan, “Herkesin eline emeğine sağlık, mükemmel bir özveri vardı. Yapılması gereken her şeyi yaptık. 5 yıl sonra da olsa kupayı alabildik.” ifadelerini kullandı.
Çok güzel bir sezon geçirdiklerini belirten Ege Çolak, “Beraber büyüdüğüm arkadaşlarımla omuz omuza mücadele ettim. Belki de geçirdiğim en güzel sezondu. Sezonu şampiyonlukla taçlandırınca, 10 kat daha keyifli hale geldi.” dedi.
Çok mutlu olduklarını söyleyen Ulvi Burtay Akkaya da “Senenin başında hepimizde bir şampiyon olma duygusu vardı zaten. Sene boyunca çok çalıştık, sonucunu aldık. Şampiyon olduğumuz için çok mutluyuz, devamı da gelecek.” şeklinde konuştu.
Özgür İzcan, “Şampiyon olduğumuz için çok gururluyum. Zorluklara karşı sezon boyunca birbirimizi destekledik. Bu da şampiyon olmamıza çok yardımcı oldu. Emeklerimizin karşılığını aldığımız için çok mutluyum.”
Kaan Oğuzcan da “Takımdan daha çok biz bir aileyiz. Ailece mücadele ettik, birbirimize verdiğimiz sözü tuttuk. Çok gururluyum, çok mutluyum. Benim ilk lig şampiyonluğum.” ifadelerini kullandı.
Yağız Moğol, “Altyapıdayken buradaki abilerimizin şampiyonluklarına şahit olmuştum. Ben aralarına katıldığımdan beri yaşadığımız ilk şampiyonluk. Bunu da onlarla birlikte yaşamak çok büyük gurur ve mutluluk.” şeklinde konuştu.
Arda İlksel Güçlü ise, “Süreç yaklaşık 10 ay sürüyor. Final serisinin de uzun olacağını biliyorduk. Emeğimizin karşılığını aldık.” dedi.
Kalecimiz Hüseyin Kaan Kil de “Bu sene benim A takımda as kaleci olarak oynadığım dördüncü seneydi. Üç senedir şampiyonluk kazanamıyordum. Bu senenin hepimiz için yeri çok ayrı. Son maça birbirimiz için çıktık. Tamamen takım ve aile ruhuyla son maça çıktık. Antrenörümüze, yöneticilerimize, takım arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
Programın tamamını izlemek için TIKLAYINIZ