27 Eylül 2013 Cuma 18:19

Galatasaray 3 - 1 CVM Tomis Costanta

Galatasaray 3 - 1 CVM Tomis Costanta

Uluslararası Paidar Demir Erkekler Voleybol Turnuvası bugün başladı. İlk günün birinci maçı İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ile Yunanistan ekibi Olympiakos arasında oynandı. Saat 14.00'de başlayan maçı 23 - 25, 19 - 25 ve 21 - 25'lik setlerle Olympiakos 3-0  kazandı.

Galatasaray A Erkek Voleybol Takımı ise, birinci gün maçları kapsamında turnuvaya Romanya'dan katılan CVM Tomis Costanta ile karşılaştı. Takımımız salondan 3-1 galip ayrıldı.

Galatasaray sahaya Boğaçhan Zambak, Henry Bell Cisnero, İbrahim Emet, Oğuzhan Tarakçı, Fırat Filiz Ezel, Muhammet Ertuğrul ve liberoda Mehmet Özbek'den oluşan ilk atlı ile çıktı. CVM Tomis Costanta ise kaptan Andrey Zhekov, Stancu Sergiu, Pavel Dragos, Carlos Massinatoi Dias Joao, Bahov Dimitri, Israel Rodriguez ve liberoda Vladislav Ivanov'la maça başladı.

Maça rahat başladık. İlk sayılar kafa kafaya ilerlediyse de (4 - 4), Galatasaray defansta iyi bir performansla ilk teknik molaya 8 - 5 önde girdi. Takımımızın farkı beş sayıya çıkarmasıyla, Costanta ilk mola hakkını kullandı (10 - 5). Rakibimiz molanın ardından farkı üç sayıya kadar indirdiyse de, ikinci teknik molaya 16 - 12 önde girdik. Galatasaray rakibinin hücum hatalarını iyi kullanarak tekrar beş sayılık farkı yakaladı (18 - 13). Bu noktada Tomis Costanta oyuncu değişikliğine gitti (Dmitri kenara geldi, Adrian Acioabnitei oyuna dahil oldu). Galatasaray Henry'nin servis turunda farkı sekiz sayıya çıkardı (21 - 13). Bu tempoyla set sonuna kadar devam ettik ve Galatasaray ilk seti 25 - 18 alarak, 1 - 0 öne geçti.

İkinci sete CVM Tomis Costanta daha iyi başladı ve setin birinci teknik molasına 6 - 8 önde girdi. Teknik molanın ardından farkı iki sayıya indirdik (8 - 11) ama yakaladığımız bu avantajı koruyamadık. İlk mola hakkımızı böylece kullandık (10 - 14). Oyun kurugusundaki basit hatalarımız Köstence ekibinin işine yaradı; rakibimiz ikinci teknik molaya 10 - 16 önde girdi. Farkı tekrar dört sayıya indirdiğimizde CVM Tomis Costanta ilk molasını kullandı (13 - 17). Devam eden bölümde farkı açan Tomis Costanta ikinci seti 16 - 25 alarak maçta durumu 1 - 1'e getirdi.

Galatasaray üçüncü sete yüksek tempoyla başladı; CVM Tomis Costanta ilk mola hakkını erken kullandı (4 - 1). Galatasaray ilk teknik molaya 8 - 4 önde girdi. Teknik mola ardından daha da iyi bir oyun sergiledik ve kaptan Sinan'ın servis turunda fark yedi sayıya çıktı (14 - 7). Farkı koruyarak sete devam eden Galatasaray, rakibine ikinci molayı aldırdı (22 - 15). Galatasaray A Erkek Voleybol Takımı, üçüncü seti 25 - 17 alarak, 2 - 1 öne geçti.

CVM Tomis Costanta'nın önde başladığı sette, ilk molamızı erken kullandık (0 - 4). İlk teknik molaya 3 - 8, ikinci teknik molaya 12 - 16 geride girdik. Yine de oyundan kopmayan Galatasaray açık ara farkla geriden geldiği sette beraberliği yakaladı (19 - 19). Takımımız başa baş giden ve uzayan mücadeleden vazgeçmedi ve dördüncü seti 30 - 28, maçı 3 - 1 kazanarak turnuvaya üç puanla başladı.

Turnuvada yarının programı ise şöyle;

 14.00 İstanbul Büyükşehir Belediye SK  - CVM Tomis Costanta
 16.00 Galatasaray - Olympiakos

 Basın fotoğrafları için tıklayınız.