10 Ekim 2021 Pazar 21:06

Ziraat Bankkart galibiyetinin ardından açıklamalar

Galatasaray HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, AXA Sigorta Efeler Ligi 1. haftasında konuk ettiği Ziraat Bankkart’ı 3-0’lık net bir skorla mağlup etti.

Galibiyetin ardından Başkan Yardımcımız Rezan Epözdemir, Voleybol Şubesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Turhan Özen, Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Üyemiz Ural Aküzüm, Başantrenörümüz Nedim Özbey, Yardımcı Antrenörümüz Umut Çakır, Takım Menajerimiz Hüseyin Koç, Takım Kaptanımız Burutay Subaşı, oyuncularımız Doğukan Ulu ve Beytullah Hatipoğlu, Galatasaray Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

Açıklamalar şu şekilde:

Takımımızın son şampiyon karşısında çok başarılı bir sonuç aldığını belirten Başkan Yardımcımız Rezan Epözdemir, “Geçen yılın şampiyonunu yendik. İlk maç çok önemli ve kıymetliydi. Oyuncularımızı kutluyoruz çok başarılı bir sonuç aldılar. Geçen yılın şampiyonunu 3-0’lık net skorla devirmek kolay değildi. Voleybol şubesi bu sene gerçekten çok etkili. Turhan Bey çok ciddi çalışmalar yürütüyor. Kendisine bu vesileyle teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Oyuncularımız son derece başarıydı. Çok iyi bir başlangıç. Geçen yılın şampiyonunu devirdik. Umut ediyorum böyle devam eder ve biz şampiyonluk ipini göğüsleriz. Bu başarıda pay sahibi Sayın Özen. Bu vesileyle kendisini tebrik etmek istiyorum. Oyuncularımızı ve teknik ekibimizi de tebrik ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Lige galibiyetle başlamanın çok güzel olduğunu vurgulayan Voleybol Şubesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Turhan Özen, sözlerine şöyle devam etti:

“Çok güzel bir maç izledik. Lige böyle bir sonuçla başlamak çok güzel. Yönetim olarak bütün branşlarda olduğu gibi voleybol şubesi başarısı için de performansı için de kenetlenmiş durumdayız. Hocamız başta olmak üzere tüm oyuncularımızı kutluyoruz, lige bu şekilde devam etmeyi arzu ediyoruz. İnşallah hep beraber bu güzel sonuçları almaya devam ederiz.”

Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Üyemiz Ural Aküzüm, “Salonumuzda taraftarımızla beraber, Başkan Yardımcımız ve şube sorumlumuzla birlikte çok mutluyuz. Galip gelmek çok güzel. Harika bir maç izledik voleybol adına centilmence. Tüm oyuncuları tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Taraftarlarımıza teşekkür ederek sözlerine başlayan Başantrenörümüz Nedim Özbey, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öncelikle taraftarlarımızı kutlayacağım. Maça gelenlere teşekkür ediyorum. Taraftarlarımız bizim 1 yabancı oyuncumuzun açığını kapatıyor. Bu destek altında müthiş bir güç aldık. Polonya’daki turnuvayla iyi hazırlanmıştık. Kupa Voley’de oynadık. Sakatlıklarımız da yavaş yavaş geçiyor. Emre de 40 derece ateşle çıktı bugün. Herkes elinden geleni yaptı. Dediğim her şeyi uyguladılar. Çok mutluyum. Burutay’ın blok ve hücum olarak geri dönüşü takıma kaptanlık yapması, Murat’ın olağanüstü idaresi, arkadaşlarının da onlara uyum sağlamasıyla çok güçlü bir ekibi yendik. Onları da kutluyorum. Taraftarımızın bize yarattığı atmosferle daha iyi motive oluyoruz. Çocukları kutluyorum. Camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Voleybol erkek ve kadın takımının çok eski bir branş olduğunu, Türkiye’de her zaman taşıyıcı bir branş olduğunu tekrardan gösterdik. Daha da güzel günlerimiz olacak. Allah sakatlık vermesin. Rakibin 4 yabancı oyuncusu var. Biz de kendi bütçelerimizin karşılığında, elimizde tuttuğumuz oyuncuların karşılığında ancak 2 tane yabancı oyuncuyla devam ediyoruz. Sonuna kadar da gideceğiz. Taraftarlarımızın desteği olduğu sürece biz elimizden gelen her şeyi yapacağız, layık olduğumuz yere de çıkacağız.”

Ziraat Bankkart’a karşı net bir skorla kazanmanın çok güzel olduğunu belirten Yardımcı Antrenörümüz Umut Çakır, “Bir de bugün eski anılarımızı tazeledik. Taraftarın Galatasaray için çok büyük bir itici gücü olduğu ortada. Çok büyük bir kulüp çok fazla taraftarı var. Bizim durduğumuz anlarda onların tezahüratlarıyla daha rahat motive olma şansımız oldu. Bugün Ziraat Bankkart’a göre daha az hata yaptık. Diğer takımlar gibi çok hazır değiliz. Her maç eksiklerimizi gidererek daha iyi bir oyun sergileyeceğiz. İnşallah Bursa’da da galip gelip çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Lige muhteşem bir başlangıç yaptıklarını söyleyen Takım Menajerimiz Hüseyin Koç ise sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sonuçta Şampiyonlar Kupası’nı almış, geçen yılın şampiyonu Ziraat Bankkart’ı ağırladık. Çok güzel geçti karşılaşma, taraftarımız muhteşemdi. 3 puan hayırlı olsun. Önemli olan bunu devam ettirmek. Ligde her maç, her şekilde, her gün kanıtlamaları gereken bir performans sporu voleybol. Yarın unutacağız bu maçı. Bursa deplasmanına gidiyoruz onu kazanmamız lazım. Taraftarlarımızı bekliyoruz.”

Mutlu olduklarını dile getiren Kaptan Burutay Subaşı ise şunları söyledi:

“Sezonun ilk maçı olduğu için kazanmak çok önemliydi. Bir de 3-0 gibi bir skorla almak bizim özgüvenimizi arttırdı. Buna kanmamak gerekiyor, bizim de daha eksikliklerimiz var. Biz bu eksikliklerin tamamlamak için çok çalışacağız. İnşallah sene sonunda verdiğimiz emeğin karşılığını alacağız. Arkadaşlarımız milli takımdan geldiğinde biraz yorgundu ama birlikte çalışmak gerekiyordu. Takımın uyuma ihtiyacı vardı. Şu an için bu maç bizi kandırmamalı. Bizim daha çok yolumuz var. Sezonu son şampiyonu yenerek başlamak bizim için çok özgüven oldu. Taraftarımızı pandemi döneminde çok özlemiştik. Onlar da bizi özledi, sosyal medyadan çok fazla konuştuk. Onların da bu hasreti bitti. Bizi çok güzel karşıladılar burada. Biz sahada 6 kişiyken onlar da bizim 7. arkadaşımız. Sağ olsunlar, var olsunlar. Ayaklarına sağlık.”

Güçlü bir rakibe karşı güzel bir galibiyet aldıklarını ifade eden Doğukan Ulu, “Tüm takımı kutluyorum, rakibi de kutluyorum. Çok zorlu bir rakibe karşı oynadık. Ligin son şampiyonu, birkaç gün önce de Şampiyonlar Kupası’nı aldılar. Güçlü bir rakibe karşı çok güzel bir mücadele verdik. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum bizi yalnız bırakmadılar. İlk maça galibiyetle başladık bunun sürmesini istiyoruz.” dedi.

İlk maçından galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını belirten Beytullah Hatipoğlu ise “Son lig şampiyonuyla oynadık, hafta içi de kupa maçı oynayıp kazandılar. Hazır ve formda geldiler ama biz de taraftarımızın önünde ilk lig maçımızdan kendi evimizde galibiyetle ayrıldığımız için çok mutluyuz. Taraftarlarımız bizden önce geldiler salona maç bitti hala bağırıyorlar. Desteklerini her zaman bekliyoruz. İnşallah bu sezon onları mutlu etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.