1 Temmuz 2022 Cuma 11:19

Paidar Demir'i saygıyla anıyoruz

Paidar Demir'i saygıyla anıyoruz

Galatasarayımızın formasını 25 yıl terleten ve kaptanlığını yapan, Türk voleybolunun unutulmaz ismi Paidar Demir’i vefatının 16. yılında sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.

1960'ta İstanbul’da doğan Paidar Demir, voleybola Galatasaray altyapısında başladıktan sonra genç takımda Eczacıbaşı’na ardından Eczacıbaşı A Takımına ve Bursa Mako’ya geçiş yapmıştı. 1985 yılında yeniden yuvaya dönen Paidar Demir; 2000 yılına kadar sporculuk kariyerini sürdürmüştü. 150 kez milli formayı giyen, Galatasaray ile 3 kez şampiyonluk yaşayan Demir, özellikle 1986 yılındaki şampiyonlukta önemli bir simgeydi.

Galatasaray Erkek Voleybol Takımı, 16 yıl sonra şampiyonluğa ulaşmış; İbrahim, Barbaros, İsmet, Metin, Ahmet’ten oluşan kadronun hücum silahı ve kaptanı Paidar Demir de şampiyonluğun mimarı olmuştu.

Galatasarayımızın 25 yıl formasını terleten ve takım kaptanlığını yapan, Galatasaray ve milli takımda menajerlik görevini yürüten Paidar Demir, 1 Temmuz 2006 günü İzmir'de geçirdiği trafik kazası sonrası aramızdan ayrılmıştı.