14 Ocak 2011 Cuma 14:23
Türk Telekom Arena'da İlk Maça Doğru

Galatasaray, Ali Sami Yen Stadındaki son maçın ardından, yeni stadı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arenada ilk maçına yarın saat 20.45te Hollandanın köklü ekibi Ajax karşısında çıkacak.
Bu tarihi maç öncesinde iki takım hakkında son bilgiler şöyle.
Bu tarihi karşılaşma, D Smart - Euro Futbol kanalından canlı olarak yayınlanacak. Galatasaray, bu karşılaşmaya lansmanı devre arasında yapılan çubuklu formasıyla çıkacak.
Karşılaşmada Fırat Aydınus, Serkan Ok, Orkun Aktaş hakem üçlüsü görev yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Serkan Çınar.
Galatasaray
Devre arası hazırlık kampını 3-10 Ocak tarihleri arasında Antalyada sürdüren Galatasaray, hazırlıklar çerçevesinde Bundesliga ekiplerinden Hannover 96 ile karşılaştı. Karşılaşmadan 3-0 galip ayrılan Galatasarayda golleri; penaltıdan Hakan Balta, Sabri Sarıoğlu ve yeni transfer Kazım Kazım kaydetti.
Devre arası hazırlık kampının ardından ilk resmi maçına, Beypazarı Şekerspor karşısında çıkan Galatasaray, bu karşılaşmadan ise 1-0 geriye düşmesine rağmen, 3-1 galip ayrılmasını bildi. Ali Sami Yen Stadındaki son maçta, takımımızın gollerini Servet Çetin, Arda Turan ve Kazım Kazım kaydetti.
Galatasarayda ilk yarının ardından beklenildiği gibi hareketli bir transfer dönemi yaşandı. Arjantinli orta saha oyuncusu Juan Emmanuel Culio ve milli oyuncu Kazım Kazımı kadrosuna katan Galatasaray; Ali Turan, Serdar Özkan ve Musa Çağıran ile yollarını ayırdı.
Yeni statta ilk rakip Ajax
Galatasaray,Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arenanın açılış maçında Hollandanın köklü ve güçlü ekibi Ajaxı ağırlayacak. 1900 yılında kurulan AFC Ajax, Avrupanın en başarılı kulüplerinden bir tanesi olma özelliğini taşıyor. AFC Ajax; müzesinde 29 Hollanda Ligi Şampiyonluk Kupası, 18 Hollanda Kupası, dört Şampiyonlar Ligi Kupası, üç UEFA Süper Kupası, bir UEFA Kupası ve bir Kupa Galipleri Kupası bulunduruyor.
Avrupa'nın ekol yaratabilmiş kulüplerinden olan AFC Ajaxın en büyük özelliği altyapısından yetiştirip, dünya futboluna ihraç ettiği yıldızlar. Bu futbolculardan bir tanesi olan ve aynı zamanda 2003-04 sezonunda Galatasaray forması giyenFrank de Boer, şu anda Ajax takımının teknik direktörlüğünü yapıyor.
Hollanda Liginin ilk devresini lider PSV Eindhovenin 5 puan gerisinde 32 puanla dördüncü sırada tamamlayan Ajax, devre arası hazırlık çalışmalarını Antalyanın Belek ilçesinde gerçekleştirdi.