12 Ekim 2009 Pazartesi 12:04
Başkan Adnan Polat Kuşadası Galatasaraylılar Derneği'ndeydi

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat,Kuşadası Galatasaraylılar Derneği'nin bu yıl üçüncüsü düzenlenen geleneksel yemeğine katıldı. Adakule Otel'de düzenlenen geceye Yönetim Kurulu üyeleri Haldun Üstünel, Murat Yalçındağ ile Genel Sekreter Yardımcısı Erol Gerçeker, Stad AŞ Genel Müdürü Ebru Köksal, Kuşadası Galatasaraylılar Dernek Başkanı Emre Türkmen, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Yoğun katılımın olduğu gecede Galatasaray pastası kesildi ve çekiliş yapıldı.
Başkan Adnan Polat gecede bir konuşma yaptı. Galatasaray'ın ekonomik anlamda güçlü olması halinde başarıya ulaşmada daha kısa sürede sonuç alınacağını belirten Adnan Polat şunları söyledi: "Bazı açıklamaları, bazı bilgilendirmeleri burada yapmak istiyorum. Biliyorsunuz Galatasaray Kulübü, geçtiğimiz bir iki senede yeniden yapılanmanın başlangıcına girdi. Bunun en önemlisi yeni stadyumdu. Maalesef orada altı aylık bir kesinti oldu. Ancak şimdi orada ihaleyi alan firma sözleşmeyi imzaladı, şantiye yerleşmesini yaptı. Müteahhit firmanın söylediğine göre ay sonunda 300-400 kişilik ekip çalışacak ve inşallah gelecek yıl bu zamanlarda 52 bin kişilik yeni stadımızda yeni maçlarımızı oynamaya başlayacağız. Stadımızın inşaatının başlaması moral açısından da bizler için çok önemli. Geçtiğimiz yıl Galatasaray son yılların en kötü neticesini aldı. Dünyada ciddi bir ekonomik kriz var ve stadın inşaatı durmuş vaziyette. Biz bu şartlarda satışa çıkardığımız 148 locamızın 101 tanesini sattık ve şu anda diğer loca ve koltuklarımızı satmaya çalışıyoruz. Buradan gelen gelirle şirket birleşmesi ve yeni yapılanmasını tamamlamaya çalışıyoruz.
Başkan Adnan Polat daha sonra tüm taraftarları GSMobile ve GS TV üyesi olmaya devam etti.: Bir yıldır üzerinde emek verdiğimiz bazı projelerimiz var. Bunlardan bir tanesi de GSMobile. Eğer hala telefonunuzu değiştirmediyseniz bu bizi üzer. Galatasaray'ın son birkaç yılda yapılan araştırmalarına göre 25 milyon taraftarı var. Galatasaray taraftar üstünlüğüne sahip. Ama şu anda 35 bin GSMobile üyesi var. Yani bir tarafta 25 milyon, bir tarafta 35 bin. Bu biraz kafamızı karıştırıyor açıkçası. Bu sisteme üyelik size ekonomik bir yük getirmeyecek ve on dakikanızı alacak. Ama Galatasaray bir kazanç sağlayacak. Bu anlamda tüm Galatasaraylıları daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu rakamı 35 binlerden 500 binlere çekmemiz gerekir. Bir diğer projemiz ise Galatasaray'ın basketbol ve futbol maçlarını GSTV'de izlenebilmesiydi. Galatasaray TV, artık Digitürk paketi içerisinde yer alıyor. Galatasaray maçlarını ve diğer lig maçlarını verebiliyor. Branşlarımızn maçlarını da yakından takip edebiliyoruz. Tüm Galatasaraylıları bu paltforma üye olmaya davet ediyorum. Başlattığımız üyelik sistemi ile geçtiğimiz 7 günde 10 bin üyeye ulaştık. Bu sayıyı daha da artırmamız gerekir."
Galatasaray Bonus Kredi Kartı projesi hakkında da bilgi veren Başkan Adnan Polat şunları söyledi: Bu kredi kartı, aynı zamanda taraftar kartı olacak. Aynı zamanda yeni stadımızda rezervasyon yapabilme özelliği de olacak
Galatasarayın bu projeleri gerçekleştirdiği takdirde büyük gelir elde edeceğini ifade eden Başkan Polat, şöyle devam etti: Bir diğer hizmetimiz ise Galatasaray.com internet sitesi olacak. Önümüzdeki aydan itibaren ayda 2-3 lira gibi cüzi ücretlerle isteyen herkes www.galatasaray.com sitesine üye olup canlı olarak 24 saat boyunca Galatasaray Televizyonu'nu, Galatasaray Dergisi'nin internet versiyonunu ve geçmişteki Galatasaray maçları görsel arşivini izleyebilecek. Bunları anlatmamın nedeni şu. Eğer bunları gerçekleştirebilirsek 20- 25 milyon dolarlık bir gelir elde etmiş oluruz. Eğer bizden uluslararası alanda başarılı olmamız isteniyorsa, ekonomik olarak güçlü olmak zorundayız. Onun için sizden özellikle ricam bu dört projeye lütfen ilgi gösterin"
Gece öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlandıran Başkan Adnan Polat, gündemdeki, konuları da değerlendirdi. Kritik bir hafta içerisinde bulunduklarını belirten Başkan Polat "Önümüzde Trabzon, Bükreş, Fenerbahçe maçı var. Şu anda ligde fark 5 puan, bundan sonra puan farkının daha çok açılmasına tahammülümüz yok. Böyle bir şey olursa lig yarışında çok ciddi yara alırız. Avrupa kupasında da grup birincisi çıkmak istiyorsak yenmek zorundayız" dedi.
Elano Blumer hakkında yöneltilen sorulara "Elano profesyonel performansı on üzerinden on, işini çok ciddiye alan bir futbolcudur. Saha içerisinde beklenti çok yüksek ama adaptasyon sürecinin belki biraz uzayacağını, fakat sonunda Elano'nun Galatasaray'ın kurtarıcıları arasında yer alacağını düşünüyorum. Milan, Rijkaard'ı alacak olsa, sezon başında Milan'a giderdi, sezon öncesi konuştuk Galatasaray'da olmaktan mutlu, iki yıllık daha sözleşmesi var. Bugünlerde Galatasaray takımının her şeyiyle uğraşıyorlar, herkes bir şeyler yazıp çiziyor, ama biz doğru bildiğimiz yolda ilerliyoruz ve de ilerlemeye devam edeceğiz" şeklinde yanıt verdi.