20 Kasım 2012 Salı 17:00

Manchester United Yetkilileri Yemekte Ağırlandı

Manchester United Yetkilileri Yemekte Ağırlandı

Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde bu akşam Galatasaray ve Manchester United arasında gerçekleşecek olan UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu beşinci maç öncesinde iki kulübün yetkilileri Les Ottomans Hotel’deki bir araya geldi. 

Manchester United CEO’su David Gill, Genel Sekreter John Alexander, kulübün efsanevi isimlerinden ve şu an direktörlük görevini yürüten Sir Bobby Charlton, kulüp direktörü Michael Edelson ve UEFA delegesi Danilo Filacchione’nin katıldığı yemekte Galatasaray Spor Kulübü Sportif AŞ Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan tarafından “Born to Lead” adlı tarih kitabımız, Manchester United yetkililerine hediye edildi.

Misafirlerine Galatasaray adına “hoşgeldiniz” mesajı veren Arıboğan, “Grubumuzun ilk maçı Manchester United – Galatasaray maçıydı. İki takım için de çok önemliydi; ama bu akşamki maç Galatasaray adına daha önemli bir hâle geldi. Ben iki takıma da bu akşam için bol şanslar dilerim, umarım fair-play ruhu içerisinde bir maç olur” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Manchester United CEO’su David Gill, İstanbul’daki harika davet için herkese teşekkür ederek konuşmasına başladıktan sonra, “Her şey çok güzel, yemek harika. Ev sahipliğiniz ve sohbetinizden büyük keyif aldım. İstanbul hakikaten harika bir şehir. Türkiye, gerçek bir futbol ülkesi. Havaalanında oldukça coşkulu bir karşılama vardı. Umarım buraya kısa süre içerisinde tekrar geliriz” dedi.

Gruplarda amaçlarına ulaştıklarını belirten Gill, sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık üst turlarda mücadele etmek istiyoruz. Grubumuzdaki üç takım da tur atlamayı hak ediyor. Umarım en iyi olan bunu başarır. Bugün genç bir kadroyla sahaya çıkacağız; ama oyuncularımızın hepsi motive durumda. Oyuncularımız kendilerini Sir Alex Ferguson’a ispatlamak istiyor. Bu harika ev sahipliği için bir kez daha çok teşekkür etmek istiyorum. Size büyük başarılar diliyorum. Yeni stadın muhteşem izlenimler bıraktığını söylemeliyim. Umarım harika bir maç olur.”

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gürsoy, Manchester United Genel Sekteri John Alexander ile arasındaki konuşmadan bahsederek, “Burada olduklarından ötürü mutluluk duyduğunu belirtti. Bu akşam için bir koreografimiz olup olmadığını sordu. Ben de ufak bir sürprizimiz olduğunu, bunun tamamen dostluk çerçevesi içinde gerçekleşeceğini söyledim. 1993 senesindeki atmosfere benzer bir atmosfer olabileceğini düşünüyorlar. Ben daha iyi bir atmosfer olacağını çünkü artık iki kat fazla taraftarın tribünde olacağını söyledim. Umarım iyi bir sonuçla sahadan ayrılacağız. Ve yolumuza devam edeceğiz” sözleriyle duygularını aktardı.

Genel Sekreter John Alexander ise bu akşam harikar bir maç beklediğini anlattıktan sonra şöyle dedi: “Galatasaray taraftarları kesinlikle harika! Yeni stada gideceğim için çok heyecanlıyım. Fotoğraflar harika gözüküyor.”

Yemekte bulunan diğer isimlerden Yönetim Kurulu Üyesi Emir Sarıgül, “İstanbul’a gelen tüm yabancı takımlara karşı nezaketi üst düzeyde tutan bir karşılama ve uğurlama gösteriyoruz. Bugün de burada güzel bir örneğini yaşıyoruz. Galatasaray, böylesine önemli bir kitabı hazırlayarak kurumsal kimliğini göstermiştir. Başta Atilla Aksoy olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Buradaki herkes kitabı derinlemesine inceliyor. Manchester’a gittiğimizde Old Trafford’da bizi güzel bir şekilde ağırlamışlardı onlar da. Umarım bu dostluklarımız tüm yabancı kulüplerle artarak devam eder” dedi.

Manchester United yöneticilerine güzel bir ev sahipliği yaptıklarını belirten Yönetim Kurulu Üyesi Necati Demirkol, bu akşam başarılı bir sonuç alacaklarına inandığını vurguladı.

Yönetim Kurulu’nun bir başka üyesi Sedat Doğan ise United yetkililerine hediye ettikleri kitap hakkında bilgi verdikten sonra, 1993 senesindeki eşleşmeye dair yorumlarda bulundu: “Galatasaray tarihine çok değişik bir perspektiften bakan güzel bir tarih kitabı yazıldı. Ali Sami Yen Stadı toprağı ve taşını mağazalarımızda taraftarlarımıza sergiliyoruz. Buradaki misafirlerimize onlardan hediye ettik. Bir de kitabımızı armağan ettik. Arif Erdem’in resmini onlara gösterdik. Ben 1993’te de Alp Yalman görevdeyken Avrupa sorumlusu olarak oralarda bulunduğum için hikâyelerden biraz daha bahsedebilme şansım oldu. O günleri hatırlatmak istediklerini sanmıyorum; ama futbol Şampiyonlar Ligi’nden sonra çok daha farklı bir sektör oldu. Eskiden karşılaşmalar daha azdı, şimdilerde bu standartlardaki takımlar en az 10-15 Avrupa kupası maçı yapıyorlar bir sezonda. Onların tarihlerinin bir parçası tabii; ama biz daha yeni yeni o seviyelere geliyorduk.”

Sedat Doğan, bu akşamki maç için duygularını da, “Nasıl ki Manchester United maçı bizim için bir dönemin başlangıcıysa, bugünkü maçın da dünya çapındaki başarılara giden yolda bir mihenk taşı olmasını ümit ederim. Galatasaray yeniden o büyük günlerine dönecek. Bunu yapabilmemiz için taraftarımızın enerjisine pozitif ihtiyacımız var. Bunun bilincinde olarak takımımızı destekleyelim” ifade etti.

Galatasaray ile Manchester United arasındaki UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu beşinci maçı bu akşam saat 21.45’te Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde gerçekleşecek. 

Basın fotoğrafları için tıklayınız...